"Ezeket az embereket csak focival lehet motiválni" - videó

"Ezeket az embereket csak focival lehet motiválni" - videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A magyar hajléktalan fociválogatott augusztusban világbajnokságra utazik Párizsba. Bár a jövő bizonytalanná vált, a csapat vezetője barátságos kupát szervezett, amelyen a HVG csapata is részt vett.

A magyar hajléktalan labdarúgó-válogatott augusztusban, Párizsban világbajnokságon vesz részt, ennek apropóján a csapat több reménybeli játékosa is nyilatkozott már a hvg.hu-nak. Legutóbb egy négycsapatos barátságos kupát is szerveztek, melyen az Oltalom FC-n kívül a DigiSport, a Budapesti Önkormányzat és a HVG csapata vett részt.

A tornáról készült képeket megtekinthetik a fotóra kattintva
©

"Nem könnyű edzeni és folyamatosan motiválni őket, mert szinte mindig van valami gond - mondta a hvg.hu-nak Hegedűs Nóra, a hajléktalancsapat edzője. - Ha valami nem sikerült, vagy nem ettek rendesen, akkor az éhségre és a fáradtságra hivatkozva nem mindig csinálják rendesen a feladatokat.”

"A motiváció kulcs lenne, de az iskola nem ösztönzi őket, nem akarják továbbképezni magukat. Egy emberről tudok, aki le akarja tenni az érettségit, de ezeket az embereket csak focival lehet motiválni."

A világbajnokságra nyolcfős csapat utazhat, melybe a bekerülés első számú feltétele a rendszeres részvétel az edzéseken, melyeken józanul kell megjelenni és követni az edzői utasításokat. "Nem az a fontos, ki milyen ügyesen játszik, hanem mennyire tudja elfogadni a társait és a csapatot" - tette hozzá az edző.

A képre kattintva megnézheti korábbi Nagyítás-galériánkat!
©

"Két apropója is volt a barátságos kupa megszervezésének - mondta a hvg.hu-nak Rákos András, a hajléktalanválogatott és az Oltalom Karitatív Egyesület vezetője. - Egyrészt mert augusztusban, 2006 óta már hatodszorra utazunk hajléktalan-világbajnokságra. Másrészt úgy néz ki, ellehetetlenítik egyesületünk működését, miután a főváros két másik szervezetet jelölt meg a hajléktalanellátás felelőseként.”

"Amit nem értek, hogy a döntés láthatóan nem vette figyelembe, hogy nekünk van az egyetlen működő kórházunk, lassan húsz éve naponta több mint ötszáz embert látunk el. A fővárosi hajléktalanstratégia és az új egyházi törvény azonban abba az irányba vezet, hogy támogatás nélkül maradhatunk. Ez több ezer embert - dolgozót és hajléktalant - fog érinteni."