Egy magyar nő volt a leggyorsabb a Las Vegas Marathonon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Erdélyi Zsófia nyerte meg a Las Vegas Marathon női számát, a férfiaknál pedig a kenyai Peter Omae győzött. Most fordult először, hogy a versenynek éjszaka lett vége - számolt be a Washington Post.

Omae 2 óra 29 perc 12 másodperc alatt teljesítette a távot, míg Erdélyi 2 óra 48 perc 58 másodper alatt ért be.

A Las Vegas Marathonon idén rekordszámú résztvevő indult: 44 ezren vettek neveztek be a versenyre (hatezren a maratonon, 38 ezren a félmaratonon indultak), 100 ezer néző követte az eseményeket, 32 banda játszott az út mentén, és hatvan pár tervezte, hogy az esemény alatt köti össze az életét.

A maraton délután négy órakor kezdődött a szokásos reggeli hét óra helyett.  A 33 éves Omae azt nyilatkozta: ez volt élete legkeményebb versenye, szerinte ugyanis sokkal nehezebb éjszaka futni.

A 23 éves Erdélyi Zsófia a Washington  Post beszámolója szerint a verseny után alig tudott járni, elsősorban a hazai Melanie Pietersszel vívott nagy csatát, ám végül több mint fél perccel előzte meg közvetlen riválisát. Októberben egyébként az Amerikai Egyesült Államokban tanuló Erdélyi nyerte meg a Long Beach-i félmaratont is.