Továbbra sem hosszabbít a Barcelona edzője, összeült a vezérkar

Továbbra sem hosszabbít a Barcelona edzője, összeült a vezérkar

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Csütörtök este Sandro Rosell, a Barcelona elnöke az otthonában tárgyalt bizalmi embereivel, és persze a csapat edzőjével, Josep Guardiolával a hosszabbításról. A tréner most sem mondott igent, további időt kért.

A katalán Sport információi szerint csütörtök este tárgyalóasztalhoz ült a Barcelona komplett vezérkara: Sandro Rosell klubelnök, Andoni Zubizarreta sportigazgató, Josep Maria Bartomeu alelnök, a tréner Tito Vilanova, és persze akiről egész este szó volt, Josep Guardiola vezetőedző.

A találkozót az elnök házában tartották, és a fő téma Guardiola nyáron lejáró szerződése volt, mert eddig a motiváció hiányára hivatkozva az illetékes nem határozta el magát a hosszabbításra. Eredmény ezúttal sem volt, a tréner további gondolkodási időt kért. Ha marad, a lap információja szerint 25 millió eurója lesz erősítésre. Ez az összeg nem sok, de Rosell nem akar többet kiadni, szerinte inkább a B csapat fiataljaihoz kell nyúlni.

Josep Guardiola teljesen a klubhoz nőtt, játékosként 1990 és 2001 között 370 mérkőzésen lépett pályára. Egy olasz, katari és mexikói levezető időszak után edzőként visszatért Barcelonába, egy évig a B csapatot irányította, majd 2008-ban váratlanul kinevezték a felnőtt csapat élére. Eddig 227 mérkőzésen ült a csapat kispadján, nyert három spanyol bajnoki címet (2009, 2010, 2011), egy kupát (2009), két Bajnokok Ligáját (2009, 2011), és kétszer választották a világ legjobb edzőjévé (2009, 2011).

Josep Guardiola
©

A Barca győzelmet győzelemre halmozott, mégis a legfőbb kritika Guardiolával szemben az utóbbi időben az volt, hogy igazán majd akkor fognak kiderülni edzői kvalitásai, ha egy másik klub élén próbálja ki magát. A katalán mamutklubban ugyanis olyan fantasztikus játékosai vannak, mint Lionel Messi, Andrés Iniesta, Xavi Hernández, Cesc Fábregas vagy David Villa.

A helyzetet bonyolultabbá teszi, hogy 14 fordulóval a bajnokság vége előtt már tíz pont a Barca hátránya a José Mourinho irányította Real Madriddal szemben, ami azt jelentheti, hogy sorozatban három megnyert La Liga után a negyediket a rivális gárda nyeri meg. A Bajnokok Ligája-címvédés így fő célkitűzés lett, a kupát nagy valószínűséggel behúzzák az Athletic Bilbao ellen.