Az Inter edzője szerint a Milan a hétvégi derbi favoritja

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az olasz bajnokság egyik legnagyobb rangadóján csap össze az Inter és a Milan vasárnap este. A kék-feketék szakvezetője, Andrea Stramaccioni szerint nem ők a derbi esélyesei.

Mindkét milánói csapat európai kupamérkőzést játszott a hét közben. A Milan a Zenitnél vendégeskedett és gólzáporos összecsapáson nyert 3-2-re, míg az Internazionale a Neftci Baku csapatával bánt el, szintén idegenben, 3-1-re.

Andrea Stramaccioni a tegnapi összecsapáson, alaposan felforgatott csapattal futott ki a Neftci gyepére, hiszen többek között olyan húzóemberére sem számíthatott, mint Wesley Sneijder - olvasható a goal.com-on.

"Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, de a csapatom remekül játszott az első félidőben" - kezdte nyilatkozatát a fiatal tréner. "Mindössze három játékos volt most a kezdőben, aki szerepelt a Fiorentina ellen is. Ez az idegenbeli eredmény is mutatja, hogy az egész csapat együtt fejlődik."

A szakvezető jobban örült volna annak, ha Sneijdert is csapatában tudja, de Coutinhomegfelelően tudta pótolni a holland játékost. Most már tudja, hogy rá bármikor számíthat, ha Sneijder újfent kidől a sorból.

Azt, hogy milyen fiatalítás megy végbe a kék-fekete egyesületnél, jól mutatja, hogy a csapatban öt játékos szerpelt, aki nem múlt még el 20 esztendős. "Ezzel egy új korszak kezdődik az Internél" - jelentette ki Stramaccioni.

Az Internazionale csapatának most már a hétvégi Milan elleni mérkőzéssel kell foglalkoznia, ami Olaszország egyik legnagyobb rangadója, immár 104 esztendős múltra tekint vissza. A mérkőzés esélyeiről is szólt a 36 esztendős tréner: "Hogy mi vagyunk-e a derbi esélyesei? Nem, azt hiszem a Milan fog nyerni, miután megverték a Zenitet is a hét közepén."