"Ki ez a söpredék?" – Gyárfás vizsgálatot indít az uszodai gyerekmolesztálás ügyében

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A botránykönyvével a hírekben szereplő úszóolimpikon, Szepesi Nikolett azt állítja: 13 éves korában szexuálisan zaklatták az uszodában. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) vizsgálatot indított.

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) vizsgálatot indított az ügyben, hogy Szepesi Nikolettet, a már visszavonult versenyzőt kiskorúként, hajdani klubja, a Bp. Spartacus úszójaként 13 esztendeje szexuálisan zaklatták az uszodában.

A MÚSZ lépését Gyárfás Tamás elnök erősítette szerdán.

"A ma 26 éves felnőtt nő ifjúkori kalandjai nem érdekelnek, azt viszont az uszodának, ennek a közösségnek igenis tudnia kell, hogy ki az a söpredék, aki bármikor is visszaél egy gyermek helyzetével. Nem értem, nem értjük, hogy Szepesi minderről 13 évig miért nem szólt? Hol voltak a szülei?" – mondta a Népszabadságnak Gyárfás, aki sajnálatosnak nevezte, hogy ezt annak idején az úszó nem jelentette.

"Ennek ellenére tűrhetetlen és elfogadhatatlan, hogy egy gyermek helyzetével bárki bármikor visszaéljen" – mondta a MÚSZ elnöke, hozzátéve: a sportvezetőknek mindenkori kötelességük, hogy garantálják a rájuk bízott tanítványok biztonságát. 

Megnevezi a zaklatót

"A MÚSZ vizsgálatot indított" – közölte a sportági szövetség első embere, aki kitért rá: jó érzéssel fogadták, hogy Szepesi Nikolett változtatott korábbi álláspontján. "Végre nevesíti, hogy ki zaklatta, hiszen rájött, hogy egy aljas söpredék tette miatt nem lehet gyanúba hozni egy klub teljes szakmai stábját" – mondta Gyárfás Tamás.

A 26 éves, a versenyzéstől már visszavonult Európa-bajnoki bronzérmes Szepesi Nikolett napokban megjelent, Én, a szexmániás című könyvében tett említést arról, hogy 13 esztendősen szexuális zaklatásnak volt kitéve az uszodában.

Vadai Ágnes független országgyűlési képviselő, a Demokratikus Koalíció tagja Facebook-oldalán hétfőn azt írta: a parlament sportbizottságában felvetette, írjanak levelet a sportszövetségeknek az ügyben, általános kérdéseket feltéve. Szerinte Szepesi állításával foglalkozni kell, akkor is, ha igaz, akkor is, ha nem.

"A testemet csókolgatta"

"Nem akarok senkit felelősségre vonni. Nem akarok vizsgálatot sem. Csak azt akarom, hogy tudja minden szülő és minden fiatal, hogy ha velem megtörténhetett mindez, akkor mással is előfordulhat" – mondta korábban a Népszabadságnak Szepesi.

Az úszó beszámolója szerint az első esetnél 13 éves sem volt. "Aztán, ha nem is rendszeresen, de többször előfordult, hogy az edzéseken a testemet csókolgatta, simogatta a szakmai stáb egyik tagja." Állítása szerint többször volt olyan is, hogy meztelenre kellett vetkőznie egy meg nem nevezett sportági szakember utasítására, olykor annak egyik kollégája előtt. Azt is elmondta a lapnak: nem ő volt az egyetlen lány, aki a férfi "szexuális játékszerévé" vált.

Szepesi először nem szólt senkinek, majd beavatta a szüleit, akik szóvá is tették az esetet, de nem történt semmi. Végül azért is maradt el a feljelentés, mert a szóban forgó férfit elküldték, ők pedig csak felejteni akartak. Most már úgy látja, jobb lett volna a rendőrséghez fordulni.