Michael Sam az első amerikai focista aki coming outolt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vasárnap vallott először nyíltan férfiak iránti vonzalmáról Michael Sam, a Missouri Tigers játékosa. Ő az első olyan NFL játékos, aki a nyilvánosság előtt beszélt másságáról.

Michael Sam, a délkeleti egyetemi liga idei szezon legjobbjának választott védőjátékosa az ESPN amerikai sportcsatorna, az Outside the Lines című háttérműsorában coming outolt. Sam elmondta, hogy csapattársai és edzői már augusztus óta tudtak másságáról.

"Tisztában vagyok vele, hogy ez mit jelenthet. Ez elég komoly dolog. Senki nem csinált még ilyet előttem. Elég stresszes időszak ez most a számomra, de tudom hogy mik a céljaim. Profi NFL-játékos akarok lenni. Nem tudtam, hogy mennyi ember tud erről pontosan, így inkább úgy döntöttem, hogy én mondom el az igazságot, mielőtt valaki kiszivárogtatott volna valamit a sajtónak" - mondta.

Sam elérhető lesz az idei drafton az NFL csapatai számára, így valószínűleg ő lesz az első nyíltan meleg játékosa a milliók által követett ligának. Az ESPN szerint ez óriási mérföldkő ehet az amerikai sportéletben.