Az AC Milanba ment a Real kapusa

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Diego López elment a Realtól, Casillas ismét első számú kapus lehet.

Az olasz élvonalban, az AC Milan játékosaként folytatja pályafutását Diego López, a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid kapusa. Szerződtetésének hírét a milánói alakulat - 41. születésnapját szombaton ünneplő - vezetőedzője, a volt kiváló csatár, Filippo Inzaghi jelentette be a klub honlapján.

"Tapasztalt kapus, akivel erősebb lesz a csapat" - szögezte le a szakvezető, de részletekkel nem szolgált, hogy - miként arról az itáliai média cikkezett - a hálóőr valóban négy évre írt alá hozzájuk.

Diego López tavaly januárban érkezett a Real Madridhoz a világ- és Európa-bajnok Iker Casillas pótlására, aki súlyosan megsérült, s hosszú időre kidőlt kéztörése miatt. Felépülése után azonban már nem ő, hanem az időközben bevált, és az akkori portugál edző, José Mourinho feltétlen bizalmát élvező López maradt a háló előtt, Casillas pedig alig kapott lehetőséget. Mourinho távozását követően Carlo Ancelotti is inkább Lópezt szerepeltette, s a jelek szerint most szerezte vissza a "főkapus" posztot Casillas, Lópeznek pedig új munkahely után kellett néznie.

Szerződtetésekor az idén novemberben 33 éves Lópezért - spanyol sajtóértesülések szerint - négymillió eurót fizetett a Real a Sevillának, s a játékos 2017. június 30-ig szóló szerződést írt alá.