Fotók: Eltemették a 25 évesen elhunyt Jules Bianchit

Fotók: Eltemették a 25 évesen elhunyt Jules Bianchit

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A család, a barátok, a versenyzőtársak és a szurkolók is végső búcsút vettek a 25 évesen múlt pénteken elhunyt Jules Bianchi francia Forma-1-es pilótától, akit kedden szülővárosában, Nizzában helyeztek végső nyugalomra.

A város katedrálisában megtartott gyászszertartáson a lelkész úgy fogalmazott, "Jules halála mélységesen igazságtalan", ugyanakkor hozzátette, Bianchi szerencsés volt abból a szempontból, hogy valóra tudta váltani az autóversenyzéssel kapcsolatos álmait.

©

A szertartáson részt vett több versenyző, köztük a világbajnoki címvédő brit Lewis Hamilton (Mercedes), a négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel (Ferrari), a brazil Felipe Massa (Williams) és a francia Romain Grosjean (Lotus) is. Megjelent Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke és fia, Nicolas - aki Bianchi menedzsere volt -, valamint a francia sportállamtitkár, Thierry Braillard is.

©

"Isten óvjon, Jules. Minden versenyen velünk leszel" - írta Twitter-oldalán a világbajnoki címvédő Mercedes istálló.

Bianchi az első versenyző a legendás Ayrton Senna 1994-es halála óta, aki egy Forma-1-es futamon történt baleset következtében vesztette életét.

©

A francia versenyző tavaly október 5-én, a Szuzukában rendezett Japán Nagydíjon csapódott neki autójával a német Adrian Sutil (Sauber) versenygépét mentő darunak. November közepéig a jokkaicsi Mie kórház intenzív osztályán ápolták, majd miután képessé vált az önálló légzésre, a nizzai egyetemi kórházba szállították. Megműtötték, majd kómába esett. A vizsgálatok szerint a versenyzőnek úgynevezett diffúz axonális sérülése volt, amely az agy nagyobb részét érintette. Az ilyen sérültek 90 százaléka soha nem nyeri vissza az eszméletét, akik pedig felébrednek, gyakorta maradandó károsodással élnek tovább.

©