Szenved a nézőhiánytól az NB1

Szenved a nézőhiánytól az NB1

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Csak a Ferencváros szurkolóinak köszönhető, hogy az átlagos nézőszám egyáltalán eléri a 2841 főt, az új stadionok szinte konganak az ürességtől.

Az NB1-et érintő nézőhiányt a sivatagban tapasztalható szélcsendhez hasonlította Hegyi Iván szakíró a Népszabadság hasábjain. A nézőszám ugyan 2499-ről 2841-re emelkedett az őszi szezonban, azonban ez csak a Fradi átlagosan 8245 nézőt megmozgató mérkőzéseinek köszönhető – ez is csak az új Groupama Aréna harmadának megtöltésére elegendő.

Az új stadionra váró, Deutsch Tamás vezette MTK mérkőzéseire átlagosan 1044 szurkoló jár, míg a Fejér megyei Felcsút stadionját is csak 1670 látogatja. Hegyi egy felmérésre hivatkozva megjegyzi, hogy a lakosság 68 százaléka a játék alacsony színvonala miatt marad távol a mérkőzésektől, ami távol áll Csányi Sándor ajánlásától, miszerint "érdemes kimenni a találkozókra". Az MLSZ 2020-as célkitűzése az átlag 10 ezer szurkolóról egészen 5 ezerre mérséklődött, bár nyilatkozatokban 2017-re telt házas stadionokat vizionálnak, akár a televíziós közvetítések számát is csökkentenék, ez heti két mérkőzésre csökkent már most is – jegyzi meg a szakíró.

Hegyi Iván megemlékezik Rétvári Bence kijelentéseiről, mikor a "miniszter (szolga-) lelkű elöljáró" megdicsérte a kormányt a sportfejlesztésekért, ami az államtitkár szerint szerepet játszhatott az Eb-kijutásban, azonban a szakíró szerint ennek semmi köze a szerepléshez, hanem legfőképp az UEFA létszámemelésének tudható be.

Hozzászólások