Dzsudzsák góljával bravúros döntetlent ért el a magyar válogatott

Dzsudzsák góljával bravúros döntetlent ért el a magyar válogatott

Utolsó frissítés:

Bicsérdi Ádám Szerző:

Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám
Tetszett a cikk?

Az első félidő egyértelműen a horvátoké, a második viszont már a magyar válogatotté volt a Groupama Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen. Amit a pályán láttunk, az inkább a magyar csapat számára volt biztató, hiszen kapott gól után jöttek vissza a meccsbe Dzsudzsákék, és akár még a győzelmet is megszerezhették volna.

Óriási rendőri készültség előzte meg a Magyarország-Horvátország felkészülési mérkőzést, és a kezdőrúgás előtti gyászszünet is a brüsszeli terroreseményekre emlékeztetett mindenkit. A mérkőzés előtt a magyar válogatott egy hatalmas molinóval köszönte meg a szurkolóknak az eddigi támogatást.

©

Ezután azonban már a játéké volt a főszerep, és az első percek azt igazolták, hogy a magyarnál nagyobb presztizsű csapat érkezett a Groupama Arénába. A horvátoknál pályára lépett a Real Madrid sztárja Luka Modric, és a Juventus csatára, Mario Mandzukic is, így a magyar játékosoknak olyan nevekkel kellett felvenniük a harcot, akik náluk magasabban jegyzett csapatoknál edződnek hétről-hétre.

A magyar válogatott kezdője is tartogatott néhány meglepetést, hiszen a kísérletezés jegyében Dibusz Dénes kezdett a kapuban, Guzmics mellett pedig Lang Ádám kapott ezúttal bizalmat a védelem közepén.

Az első félidőben a magyar válogatott egyételműen a védekezésre rendezkedett be, a horvátok birtokolták többet a labdát, de sokáig nem tudtak kialakítani komoly helyzetet. A magyar csapatnak azonban hamar lehetősége nyílt a gólszerzésre, Dzsudzsák beadása után Vrsaljko az utolsó pillanatban mentett a kapu előtt. Az első félórában még Kleinheisler és Priskin is lövőhelyzetbe került, de távoli próbálkozásaik nem találtak kaput.

©

Aztán szinte az első komoly helyzetéből vezetést szerzett a horvát válogatott. A végig nagyon agilis Pericic beadása után Mandzukic lőhetett közvetlen közelről, és ő az ilyen ziccereket nem szokta kihagyni, most sem hibázott. Az első félóra végén így 1-0 volt az állás a horvátoknak.

©

Az első félidőben még egyenlíthetett volna a magyar csapat, ugyanis Kleinheisler lőtt laposan kapura, de a horvátok kapusa, Kalinic kitornászta a lövést az alsó sarokból. Ez volt a legnagyobb hazai lehetőség az első félidőben. Az első játékrész után megállapíthattuk, hogy a horvátok esélyeshez méltóan irányították a meccset.

A második félidőre azonban egy egészen más felfogású magyar válogatott jött ki. Igaz, ebben nagy szerepe volt annak, hogy Bernd Storck kapitány négy helyen is cserélt. Beállt Nikolics, Elek Ákos és Szalai Ádám is, a kapuban pedig Bogdán Ádám is lehetőséget kapott.

©

A második játékrész első negyedórájában sorban jöttek a magyar helyzetek. Előbb Kleinheisler lövése akadt el egy szöglet után a horvát védőkben, aztán a frissen beállt Szalai próbálkozhatott tizenhatról, de fölé lőtt. Nagyon érett a magyar gól, amire végül a mérkőzés hajrájáig kellett várni. Dzsudzsákot vágták fel 20 méterre a kaputól, a sértett pedig gyönyőrűen helyezett a felső sarokba a szabadrúgásból.

©

Az utolsó tíz percnek tehát úgy indulhatott neki a magyar válogatott, hogy akár meg is fordíthatja az eredményt. Végül ez a bravúr nem jött össze, sőt, még Modricnak volt veszélyes lövése a hosszabbítás perceiben.

Maradt az 1-1-es döntetlen, ami a magyar válogatott számára kifejezetten hízelgő eredmény az esélyesebb horvátok ellen. Túl sok következtetést azonban még nem szabad levonni ebből a meccsből, hiszen a horvátok nem adtak ki magukból mindent. A második félidei játékra azonban építhet Bernd Storck, egy ilyen teljesítmény az EB-n is pontot, vagy akár pontokat érhet.

©
Hozzászólások