Őrületes csaláson kapták a galambászbajnokot

Őrületes csaláson kapták a galambászbajnokot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Dublőröket indított a versenyen, a győzteseket meg a padlásán rejtegette.

Szégyenletes módszerrel próbálta megtartani első helyét Nagy-Britannia legjobb galambásza. Múlt hétvégén rendezték meg a Tarbes Nemzeti Galambversenyt, amely a legrangosabb vetéledésnek számít ebben a sportágban. A címvédő 52 éves Eamon Kelly azonban nem bízott állataiban, ezért szervezői pozíciójával visszaélve manipulálta az eredményt. Egészen konkrétan madarakat hamisított.

A versenyt az nyeri, akinek a galambjai először érkeznek haza a dél-franciaországi Tarbes-ból. A féltékeny bajnok 14 madarat nevezett a futamra, majd szépen bezárta őket a padlására, és egy másik galambcsapatot ültetett fel a teherautóra, amelyről indították a versenyt. Ezután kiszámolta, mikor kellene visszaérniük, és ekkor befutóként regisztrálta a padlásról lehozott galambot, a madár testére erősített mikrocsip segítségével.

Kelly az első hellyel 1500 fontot és egy vadonatúj Ford Fiestát is nyert. Vesztére azonban versenytársai gyanút fogtak, mert túl gyorsnak találták a győztes galambokat. A vizsgálat során Kelly megtört, és bevallotta, hogy csalt. "Kísértésbe estem és elbuktam, és egész életemben bánni fogom. Eldobtam magamtól a sportot, amit annyira szerettem, és ami annyi örömet és barátságot hozott az életembe" – írta közleményében.

A Sunnak nyilatkozó sporttárs szerint ez minden idők legnagyobb botránya a galambászatban. Jövő héten fegyelmi tárgyalásra gyűlnek össze a galambászok, ahol lehet, hogy egész életére eltiltják a sporttól az egykori bajnokot.