És akkor Michale Phelps versenyre kelt egy cápával - videó

És akkor Michale Phelps versenyre kelt egy cápával - videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Minden idők legtöbb érmet nyert olimpikonja a riói játékok után felhagyott a versenyszerű úszással, de azért le-, lejár úszkálni. Most például egy nagy fehércápánál próbált meg gyorsabb lenni.

A 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps versenyét a cápával az Egyesült Államokban vasárnap vetíti majd a Discovery csatorna, az úszófenomén azonban előzetesen elárult néhány izgalmas részletet a párharcról. "Kemény verseny volt, talán a legkeményebb, amelyben valaha részt vettem" – magyarázta a CNN-nek.

Mivel a nagy fehér óránként 40 kilométeres sebességre is képes, Phelps pedig nagyjából 16-ot tud a vízben, nem sokan adtak neki esélyt arra, hogy sikerül lehajráznia a ragadozót. Amikor csapattársát, Ryan Lochte-t kérdezték erről, csak annyit mondott: "Tuti, hogy nem."

Ráadásul Phelps nem is medencében, hanem Dél-Afrika partjainál, Fokváros közelében, a tengerben kelt versenyre a fenevaddal.

"Ez olyasmi, amit mindig ki akartam próbálni: együtt lenni a vízben egy cápával, akár ketrecben, akár anélkül, a nyílt óceánban. Hogy megadatott, hogy tényleg közelről lássam ezeket az állatokat a saját környezetükben, ez a legjobb élményeim között marad meg" – mondta Phelps.

Mit tippel, ki nyerte a futamot?

Hozzászólások