szerző:
hvg.hu

Kubatov Gábor évértékelő beszédében azt mondta, az osztrák élcsapatok költségvetésével már összejöhet az előrelépés a focicsapatnak. Ehhez a jelenlegi 14 millió eurós költségvetést kellene megduplázni szerinte.

Kubatov Gábor a Ferencváros elnöke a hagyományos szilveszteri vacsorán értékelte a klub szakoszályainak teljesítményét, így természetesen a férfi futballcsapat teljesítménye is szóba került. Az elnök szerint  jó döntés volt, hogy Thomas Dollt a rosszabb eredmények után is hagyták dolgozni, és továbbra is azt várják a szakembertől, hogy nemzetközi kupacsapat váljon a a keze alatt a klubból.

Azonban Kubatov szerint ehhez még több pénz kell: utánpótlással együtt jelenleg 14 millió euró a fociszakosztály költségvetése, ezzel szemben egy osztrák élcsapat például 25 millióból gazdálkodhat – írja a Nemzeti Sport.

"Fel kell emelnünk a költségvetésünket, újabb szponzorokat kell bevonni, hogy elegendő pénzünk legyen a nemzetközi szerepléshez" – mondta az elnök.

Az évértékelőn Kubatov beszámolt a Fradiváros néven induló projektről, melynek részeként négy medencét, egy multifunkcionális sportcsarnokot (főleg a kézilabdázóknak és koncerteknek) és egy jégpályát húznak fel. "A pénz jelentős része a rendelkezésünkre áll már, három-négy év alatt véghezvihető a projekt” – árulta el az elnök.

Mint ismert a Ferencváros legutóbb az Európa Liga második selejtezőkörében maradt alul a dán Midtjyllanddal szemben, 7–3-as összesítéssel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
HVG Sport

Luftot rúgtak: a magyar foci gyalázatos esztendeje

Lehet azt mondani, hogy ebben az országban mindenki ért a focihoz, és mindenki csak a rosszat látja, pedig előttünk valósult meg a csoda. De hát nem. Nem kommentálunk, csak számokat mutatunk. A teljes és pontos képhez ennél több nem is kell.

Dercsényi Dávid - Mizsur András Itthon

Magyar foci: az elégetett milliárdok ellenére előz minket Albánia és Macedónia

Csütörtök este újabb brutális sallert kapott az állami pénzekkel zsírosan tartott magyar foci. A Videoton kiesésével újfent bebizonyosodott, hogy egy pazarló, visszás és eredménytelen rendszert épített ki az Orbán-kormány. Mindeközben az olyan korábban lesajnált országok is megelőzték Magyarországot, mint Albánia vagy Macedónia. Orbán Viktor szerint viszont számunkra ez az élet.

Tarlós is tanulhatna a franciáktól, hogyan kell beadni az embereknek a dugódíj ötletét

Tarlós is tanulhatna a franciáktól, hogyan kell beadni az embereknek a dugódíj ötletét

Játszótéren szaladgáló patkányokra panaszkodnak a IX. kerületi lakók

Játszótéren szaladgáló patkányokra panaszkodnak a IX. kerületi lakók

Kilépett wellhellósok: Fluor Tomi durván megfenyegette az egyik zenészt

Kilépett wellhellósok: Fluor Tomi durván megfenyegette az egyik zenészt

Részmunkaidő? A felső osztálybeli nőknek jó, a gyerekboomhoz kevés

Részmunkaidő? A felső osztálybeli nőknek jó, a gyerekboomhoz kevés

Fülke: Az Orbán-kormány mindent betilt, csak épp Lázár Jánost nem

Fülke: Az Orbán-kormány mindent betilt, csak épp Lázár Jánost nem

Megjött a Fitbit karravalója, amely 7 napon át bírja egy töltéssel

Megjött a Fitbit karravalója, amely 7 napon át bírja egy töltéssel