Az öltözőből hívta vissza a csapatokat a bíró egy tizenegyesre

Az öltözőből hívta vissza a csapatokat a bíró egy tizenegyesre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tényleg segítette a bírót a videó Németországban.

Nem volt még arra példa, amit a Bundesliga hétfő esti Mainz–Freiburg meccsén láthattak a szurkolók.

Az első félidő utolsó másodperceiben a Mainz támadott, a vendégek védője felemelt kézzel beleért egy bedobásba, a labda a kezéről pattant a kapus testére. A hazaiak hiába reklamáltak tizenegyest, a bíró lefújta a félidőt.

Csakhogy mire a bíró odaért az oldalvonalhoz, szóltak neki, hogy a – nemrég bevezetett – videóbíró azt mutatta: kezezés volt (ezt egyébként valószínűleg rajta és a partjelzőjén kívül mindenki látta). A bíró ez után még átment a pálya túloldalára, hogy saját maga is megnézze, mi történt, és mivel az eset nyilvánvaló volt, befújta a tizenegyest.

Ekkor viszont már egyetlen vendégjátékos sem volt a pálya közelében sem, mind bementek az öltözőbe. A hazaiak közül többen már szintén pihentek, de tőlük legalább néhányan kint voltak a pálya szélén. Nem volt mit tenni, vissza kellett hívni a játékosokat az öltözőből, így a hosszabbítás 7. percében lőhették a tizenegyest. Be is lőtték, így ez volt valószínűleg a futballtörténelem – de legalábbis az elitbajnokságok – első időn túli gólja.

Hozzászólások