Rafael Nadal előrehozott választásokat akar

Rafael Nadal előrehozott választásokat akar

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Roland Garros teniszversenyen a nyolcaddöntőbe jutó spanyol először megivott fél liter vizet a francia Gasquet legyőzése után, majd belpolitikai elemzésre adta fejét.

Spanyolországban kormányválság van, a konzervatív-néppárti miniszterelnököt megbuktatta a kisebbségbe szorult szocialista párt. Vagyis: a jobbközép kormányt egy baloldali váltotta, de Pedro Sánchez széke nem biztos, pártjának pedig alacsony a támogatottsága.

A spanyol teniszsztár, Rafael Nadal eközben Franciaországban, a Roland Garros tornán ütöget, már a nyolcaddöntőben. Miután 6-3, 6-2, 6-2-re átlépett a francia Gasqueten, hosszan beszélt a legnagyobb spanyol napilapnak, az El Paísnak arról, mi zajlik szerinte hazájában.

„Megvan a véleményem a dolgokról. Bonyolult a helyzet, de az biztos, hogy ami most van, az senkinek sem jó” – utalt arra Nadal, hogy egy olyan párt került kormányrúdhoz, amelynek a 350 képviselői helyből csak 84 van.

Nem tetszik az, amilyen irányba mennek a dolgok az országomban.

Meglátása szerint a legjobb az lenne, ha előrehozott választások lennének az országban, így mindenki tisztán láthatna, talán a parlament is jobban reprezentálná összetételében a választói akaratot.

Hozzászólások