Piszok nehezen győzte le Anglia Tunéziát

Piszok nehezen győzte le Anglia Tunéziát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az első negyedóra után lehetett volna akár 3-0 is, de csak egyet rúgtak. Aztán kaptak egyet ,és csak a 91. percben sikerült ismét gólt lőniük.

A G csoport második meccsén Tunézia csapott össze Angliával. A csoport másik meccsén Belgium 3-0-ra verte meg Panamát.

A mérkőzést esélyeshez méltóan kezdték az angolok. Előbb Kane, majd Sterling került helyzetbe. Utóbbi üres kapura gurított mellé. Előtte azonban már leshelyzet volt. A tunéziaiak kapusa, Hasszen szenzációsan védett, de a 11. percben már tehetetlen volt.

Egy szöglet után Stones fejesét még kivédte, de Kane lesipuskás módon talált be. (0-1) A kapust ezután sérülés miatt többször is ápolni kellett, és végül könnyek között hagyta el a pályát.

©
A helyére beállt Ben Musztafát is próbára tették többször az angolok, (Lingard majdnem megduplázta az előny, viszont nem találta el a labdát) de a tunéziaiak szép lassan éledeztek.

Ennek ellenére szinte a semmiből kaptak tizenegyest. Egy beadást követően, a 33. percben Walker könyökölte le Ben Jusszefet, a játékvezető pedig habozás nélkül a büntetőpontra mutatott. Szasszi lövésébe ugyan beleért Pickford, azonban menteni már nem tudott. (1-1) Ez volt az idei világbajnokság első afrikai gólja.

©

A gól után az angolok majdnem kaptak még egyet, de Kazri elcsúszott. A félidő hajrájában az angolok szerezhették volna meg újra a vezetést. Előbb Alli fejelt kapufát, majd Lingard ugrott ki, és pöckölte el Ben Musztafa mellett a labdát. Ez is kapufa lett. Nagyon mozgalmas első félidőt követően 1-1-gyel vonultak szünetre a csapatok.

A második félidő elejére nem volt jellemző az, amit az első félidőben láttunk. Az angolok agresszívan, a tunéziaiak térfelén támadtak le. A félidő közepe felé haladva, az angolok visszavettek a tempóból. Helyzetig még Rashford beállítása után sem jutottak. Trippier volt szabadrúgásból veszélyes.

Az utolsó negyedórára úgy fordultak a csapatok, hogy komolyabb helyzet nélkül álltunk. A tunéziaiak egyre inkább berendezkedtek a védekezésre. A csatár Kazri is 40 méterre a kapujától védekezett.

De a végén jött a dráma! Trippier szögletét Maguire fejelte a hosszú oldalra, ahol Harry Kane volt teljesen üresen és befejelte Ben Musztafa mellett a kapuba. (1-2) Mindez a 91. percben.

©
A maradék időben már nem tudott egyenlíteni Tunézia. Maradt az 1-2. Anglia ezzel Belgium mögé zárkózott a csoport élén. A második fordulóban Anglia, Panama ellen. Tunézia pedig Belgium ellen játszik majd.

Hozzászólások