Meccslabdáról veszítették el a US Open döntőjét Babos Tímeáék

Meccslabdáról veszítették el a US Open döntőjét Babos Tímeáék

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI

Három meccslabdája is volt a magyar-francia párosnak, de így sem sikerült győzniük.

Magyar idő szerint vasárnap este játszotta Babos Tímea a csapattársával, a francia Kristina Mladenovic-csal a női páros döntőt a US Openen, New Yorkban.

A második kiemelt magyar-francia kettős ellenfele a 13. kiemelt Ashleigh Barty, Coco Vandeweghe ausztrál, amerikai kettős volt.

Az első szettet Babosék 6-3-ra nyerték, a második szettben pedig két meccslabdája volt a magyar teniszezőnek és francia társának, ám a lehetőséget elmulasztották.

A harmadik szett elején Babos el is veszítette az adogatását, 3-0-ra húzott el az ellenfél, amit végül a magyar-francia páros 4-4-re visszahozott, majd ismét meccslabdájuk volt, de a szettet 7-6-ra elveszítették.

A páros döntősök, jobbról a második Babos Tímea.
©

A párosban világelső magyar játékos - honlapja szerint - több szempontból is rekorderként lépett pályára az Arthur Ashe Stadionban, a világ legnagyobb teniszarénájában: ő volt az első magyar játékos, aki döntőt játszhatott a US Openen a felnőttek között, továbbá az első magyar, aki egy szezonban két különböző helyszínen is Grand Slam-döntőt játszhatott (2018, Australian Open: női páros, vegyes páros, US Open: női páros). Emellett a 25 éves Babos lett az első magyar, aki három különböző GS-versenyen is döntőbe jutott, ráadásul egy szezonban három Grand Slam-döntőt játszhatott.

Hozzászólások