Király Gábor szögre akasztotta a mackót

Király Gábor szögre akasztotta a mackót

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A kapus 43 évesen döntött úgy, hogy befejezi pályafutását.

Elköszön a profi foci világától – jelentette be Király Gábor. Az NB I.-ből sereghajtóként kieső Szombathelyi Haladás és a magyar válogatott korábbi kapusa 43 évesen, 26 év és 882 mérkőzés után szó szerint szögre akasztotta ikonikus szürke mackónadrágját.

A futballista honlapján így búcsúzott:

Köszönöm a labdarúgásnak, hogy mindenre megtanított és általa jobb ember lehettem. Mindennap becsülettel készültem, mindig a maximumra törekedtem és alázatosan alkalmazkodtam minden feladathoz. Köszönöm a családnak és a barátoknak, hogy mindig mellettem álltak és támogattak! Nélkülük nem sikerült volna ez a csodálatos utazás, amely 26 évig tartott."

A szombathelyi születésű Király a helyi csapatnál kezdte és fejezi is be a karrierjét. Hét éven át volt a Hertha BSC kapusa, az angol bajnokságban szerepelt a Crystal Palace-ban, az Aston Villában és a Burnley-ben. Az 1860 München kapuját öt éven át védte. Külföldön utoljára a Fulhamben játszott. A magyar labdarúgó-válogatottnak 1998 és 2016 között volt tagja, rekordszámú, 108 mérkőzésen lépett pályára a címeres mezben.

©

Volt a Bundesliga legjobb kapusa, kétszer nyerte meg a német Ligakupát. A Premier League-ben a 2004-2005-ös szezonban a második legjobb volt a posztján, Magyarországon az előző évtized legjobb kapusának választották.

Hozzászólások