Feljelentést tett Takács Tamara, miután pozitív lett a doppingmintája

Feljelentést tett Takács Tamara, miután pozitív lett a doppingmintája

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A sportoló állítja, hogy nem követett el szándékos doppingvétséget, valaki az italába, ételébe tehette a tiltott szert, esetleg táplálékkiegészítővel kerülhetett a szervezetébe.

Ahogy korábban megírtuk, fennakadt a doppingvizsgálaton Takács Tamara, világ- és Európa-bajnok kajakozó, aki ezért akár négyéves eltiltást is kaphat.

A Blikk úgy tudja, hogy Takács – akit 2017-ben az év legjobb női versenyzőjévé választottak – az izomtömeg-növekedést serkentő szintetikus szteroiddal, sztanazolollal bukott meg.

A sportoló ügyvédje a lapnak azt mondta, élnek a fellebbezés jogával. Dányi Szilárd közölte: ügyfele szándékosan semmilyen doppingszert nem szedett be, vagyis nem követhetett el szándékos doppingvétséget. Álláspontjuk szerint valaki az akaratán kívül az ételébe, italába tehette a szert, vagy valamelyik, legálisan szedhető táplálékkiegészítője szennyeződött a tiltott anyaggal.

Az eljárásban a sportolónak kell bizonyítania az ártatlanságát.

Az ügyvéd azt is elmondta, hogy Takácsot megviseli a helyzet, és száz százalékig biztos az igazában, ezért ismeretlen tettes ellen büntetőeljárást kezdeményezett az ügyben.