Neymar madridi leigazolása felfordulást okozhat a játékospiacon

Neymar madridi leigazolása felfordulást okozhat a játékospiacon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Ennyire közel még sosem volt Neymar ahhoz, hogy távozzon Párizsból.

A Paris Saint-Germain elnöke felhatalmazta Neymar ügynökét, hogy tárgyalásokat folytasson a Real Madriddal, ezzel minden korábbinál valószínűbbnek tűnik a játékos távozása a párizsiaktól - írja a Marca című spanyol sportlap oldala, amely szerint a PSG nem akarja, hogy Neymar ismét a Barcelonánál kössön ki, amelytől két éve 222 millió eurós kivásárlási áron megszerezték a brazilt. A másik sportlap, az AS arról számolt be, hogy a párizsiak sportigazgatója, Leonardo nyíltan beszélt arról szombaton, hogy a Neymar eladására tett kísérletek előrébb tartanak, mint korábban.

Neymar megvásárlásához viszont az is kell, hogy a Madrid túladjon Gareth Bale-en, akitől a vezetőedző Zinedine Zidane már tavaly, első madridos edzői periódusában meg akart válni, valamint James Rodrigueztől és Mariano Diaztól is meg kellene válniuk, ráadásul úgy, hogy a PSG a lap szerint nem hajlandó más játékost beszámítani Neymar árába, tehát vevőt kell találni a futballistáknak.

Bale-ért a Marca szerint most a Bayern München érdeklődik, míg Diaz a Monacóhoz, Rodriguez pedig a Napolihoz, vagy az Atleticóhoz szerződhet.

Neymar mindenesetre az évadot lényegében megnyitó múlt szombati francia szuperkupa döntőn sem szerepelt, és most vasárnap sem áll be a Nimes ellen, amit az edzője, Thomas Tuchel erőnléti okokkal magyaráz ugyan, de valószínűbb, hogy azt próbálják így elkerülni, hogy a játékos eligazolása előtt lesérüljön - írja az AS.

Az olasz sportsajtó mindenesetre úgy kalkulál, hogy Neymar átigazolása az olasz játékospiacot is a feje tetejére állítja. A Gazzetta dello Sport szerint a párizsi sportigazgató szívesen látná a juventusos Paulo Dybalát a csapatnál, így viszont a torinóiak megvásárolhatnák az Intertől a kegyvesztetté vált Mauro Icardit. Az Inter pedig az érte kapott pénzből leigazolhatná Edin Dzekót a Rómától - legalábbis az olasz sportsajtó által felvázolt forgatókönyv szerint.

Hozzászólások