Súlyos csapást mért a Patriots a Steelersre

Súlyos csapást mért a Patriots a Steelersre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

A címvédő 33-3-ra nyert a vendég Pittsburgh ellen az NFL századik idényének első fordulójában.

A Patriotsban Phillip Dorsett két, Josh Gordon egy touchdownt szerzett, Tom Brady pedig 341 passzolt yarddal és három td-passzal zárt.

A Patsben ebben a fordulóban még nem játszott Antonio Brown, a liga egyik legjobb elkapója, aki az Oakland Raiderstől szerződött át szombaton. Megállapodása egy idényre szól, a fizetése 15 millió dollár lesz, sőt amerikai médiaértesülések szerint 9 millió dolláros aláírási bónuszt is tartalmaz.

A 31 éves játékos korábban játszott a pittsburghi csapatban is, kapcsolata azonban megromlott a Steelersszel, ezért a klub egy harmadik és egy ötödik körös draftjogért elcserélte őt, így került a kaliforniaiakhoz. Rövid oaklandi pályafutása alatt gyakorlatilag az egész holtszezon Brownról és az őt övező botrányokról szólt: először fagyási sérüléseket szerzett, mert nem megfelelően használt egy kiroterápiás eszközt, majd visszavonulással fenyegetőzött azt követően, hogy az NFL nem engedte neki annak a sisaknak a használatát, amely elavultsága miatt már nem megfelelő a ligában. Brownt később a kihagyott edzések miatt a klubja is megbüntette, ezt – bár belügy volt – ő a közösségi médiában nyilvánosságra hozta.

Az ügy egészen addig fajult, hogy a játékos és Mike Mayock, a Raiders ügyvezető igazgatója kis híján összeverekedett egymással. Brown nem sokkal később elnézést kért a világhálón, néhány óra múlva viszont már azt kérte, hogy engedjék őt el a klubtól – lemondva ezzel a márciusban kötött szerződésében neki garantált közel 30 millió dollárról –, végül pedig a Raiders szombaton el is bocsátotta. A döntés következtében Brown szabadon igazolható volt, ezt használta ki a New England.

A Los Angeles Chargers hosszabbítás után kerekedett az Indianapolis Colts fölé, míg az Arizona Cardinals–Detroit Lions-összecsapáson ugyancsak túlórázni kényszerültek a felek, de a 3-3-as részeredménynek köszönhetően azt követően is döntetlennel zártak.

Az előző Super Bowlban vesztes Los Angeles Rams 30-27-re győzött a Carolina Panthers otthonában. A Ramsben – amely végig vezetett az összecsapáson – a futó Malcolm Brown két touchdownt szerzett.

A januárban az amerikai főcsoportban (AFC) döntős Kansas City Chiefs az előző alapszakasz legértékesebb játékosa, Patrick Mahomes vezérletével könnyedén nyert Jacksonville-ben: Mahomes 3 touchdown-passzt adott, mindhármat az elkapó Sammy Watkinsnak, aki 198 yarddal zárta a mérkőzést.

A Baltimore idegenben ütötte ki a Miami Dolphinst: a Ravens összesen 643 yardot szerzett, az irányító Lamar Jackson 324 yardot és 5 touchdownt passzolt.

Eredmények:

Hozzászólások