Rossi: "Ha ki is kapunk, annak módját mi választhatjuk meg"

Rossi: "Ha ki is kapunk, annak módját mi választhatjuk meg"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI

Nagyképűséggel egész biztosan nem vádolhatjuk a magyar válogatott szövetségi kapitányát.

Nem mondhatni, hogy önbizalomtól túláradó nyilatkozattal készült Marco Rossi a csütörtök esti horvát-magyar meccsre. A szövetségi kapitány azt hangsúlyozta, hogy a horvát válogatott papíron erősebb a magyarnál, így benne van, hogy kikapunk, de ha ez be is következik, korántsem mindegy, miként.

A világbajnoki ezüstérmes lesz az ellenfelünk, amely nyolcadik a világranglistán, míg a magyar csapat az ötvenedik. Hazai pályán ennek ellenére sikerült meglepni őket márciusban, de korántsem biztos, hogy ez ismét összejön. Ha ki is kapunk, annak módját mi választhatjuk meg, nekünk a saját játékunkra kell koncentrálni

- fogalmazott az olasz szakvezető.

Rossi szerint a meccs képét alapvetően határozza majd meg, hogy a magyar válogatott meg tudja-e tartani a labdát, mert ha nem, akkor védekezésre kényszerül majd. Ellenkező esetben viszont csapata képes lesz a támadásvezetésre, amellyel problémát is okozhat az esélyesebb ellenfélnek.

„Nehéz helyzetben vagyunk, sok játékosunk hiányzik sérülés vagy eltiltás miatt, négy futballistára nem számíthatok azok közül, akik pályára léptek a márciusi bravúros győzelem alkalmával, ebből három középpályás” - utalt arra Rossi, hogy az eltiltott védő, Baráth Botond mellett a sárga lapjai miatt hiányzó Nagy Ádámra, továbbá a sérült Pátkai Mátéra és Szoboszlai Dominikre sem számíthat.

A szakember úgy vélte, szervezettséggel, önbizalommal és kellő motivációval pótolhatóak a hiányzók, de hogy ez sikerül-e, csak csütörtökön a pályán derül ki.

Az Eb-selejtezőcsoportjában harmadik helyen álló magyar válogatott csütörtökön 20.45-től a vb-ezüstérmes horvátok vendége lesz a spliti Poljud Stadionban. A magyar csapat hátránya egy pont az éllovas riválissal szemben, míg Szlovákia jobb egymás elleni eredményével előzi meg. Az ötösből - melynek még Wales és a sereghajtó Azerbajdzsán tagja - az első kettő jut ki a kontinensviadalra. A novemberre elkészülő Puskás Arénában három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek majd.

Hozzászólások