Harmadosztályú focicsapatnál lesz edző Shane Tusup

Harmadosztályú focicsapatnál lesz edző Shane Tusup

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Hat focistával dolgozik külön program szerint a Hosszú Katinkával korábban komoly sikereket elérő úszóedző.

Együttműködési megállapodást kötött a III. Kerületi TVE és Shane Tusup. A Hosszú Katinkát három olimpiai aranyéremhez segítő edző az NB III.-as labdarúgócsapat hat tagjával külön program szerint dolgozik.

Kemenes Szabolcs vezetőedző elmondta, hogy október eleje óta az amerikai tréner a csapat több mérkőzésén is jelen volt. Az edzésmunkát közösen alakítják ki, de a saját területén Tusup szabad kezet kap.

Az MTI kérdésére Szabó Bence sportigazgató elmondta, hogy a megállapodásnak nincs végső dátuma. Tárgyalások folynak arról, hogy a klub két női vízilabdázója is csatlakozzon Tusup csoportjához – tette hozzá.

A III. Kerület tavaly már majdnem feljutott az NB II.-be: a harmadosztály Nyugati csoportjában egy pont hátránnyal álltak a második helyen, amikor félbeszakadt a szezon, az első helyezett Érd viszont nem vállalta a másodosztályt. Ezek után azonban nem a III. Kerület, hanem az NB III.-as csoportmásodikok közül addig legtöbb pontot szerző Szentlőrinc kapta meg az indulási jogot. Idén már biztosra mennek Óbudán, 13 forduló után 8 pont előnnyel vezetik a bajnokságot.