Kiszáll a 2,5 hét múlva kezdődő kézilabda-Eb rendezéséből Norvégia

Kiszáll a 2,5 hét múlva kezdődő kézilabda-Eb rendezéséből Norvégia

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Úgy tűnik, Dániának önállóan kell megrendeznie a női kontinenstornát.

A koronavírus-járvány miatt visszalépett a december 3-án kezdődő női kézilabda Európa-bajnokság megrendezésétől a társházigazda Norvégia. A döntésről hétfőn számolt be az ország sportági szövetsége az után, hogy a múlt pénteken Erna Solberg norvég miniszterelnök kijelentette: nem támogatja, de nem is tiltja meg a sportesemény lebonyolítását.

Az Eb az eredeti tervek szerint december 3. és 20. között a dániai Herningben és a norvégiai Trondheimben zajlott volna. A magyar válogatott Trondheimben szerepelt volna a csoportkörben Szerbia, Horvátország és a világbajnok Hollandia társaságában.

A dánok jelezték, ha Norvégia visszalép, ők akár önállóan is megrendezik. Kedden tájékoztatást adnak az európai szövetségnek (EHF) a lehetőségekről.

Az EHF a múlt pénteken azt jelentette be, hogy legkésőbb kedden délelőtt megszületik a végső döntés az Európa-bajnokság megrendezéséről, amelyen 16 csapat szerepelne és 47 mérkőzést játszanának. A koronavírus-járvány miatt korábban a norvégiai Stavanger és Oslo, illetve a dániai Frederikshavn kikerült a helyszínek közül.

Hozzászólások