Balogh Csaba
Szerzőnk

Balogh Csaba

Balogh Csaba Tech

Napokra lehetünk az olcsó iPhone-tól

Talán az Apple egyetlen termékét sem övezte még olyan hosszú várakozás, mint az iPhone 9 eljövetelét. Nem hivatalos, de megbízható forrásból lehet tudni: most már tényleg csak néhányat kell aludni.

Balogh Csaba hvg360

Pénzt és életet: most ingyen adnak prémium programokat a távmunkához

A koronavírus-járványra reagálva közismert szoftverfejlesztők tették ingyenessé távmunkát és távoktatást segítő platformjaikat. Kisebb és nagyobb vállalatok, oktatási intézmények térítésmentesen használhatják a rendszereket, melyekkel fenntartható az üzletmenet, miközben minimalizálható a munkavégzés járványügyi kockázata.

Balogh Csaba hvg360

95-97% esély van rá, hogy eddig ön is rosszul mosott kezet

A koronavírus terjedése újra előtérbe helyezte a kézmosás fontosságát. A Semmelweis Ignác által elterjesztett szokás ma már nem csak az egészségügyben számít mindennaposnak – ám az emberek elsöprő többsége nem megfelelően végzi a kézmosást, így csökkentve annak hatékonyságát.

Balogh Csaba Tech

Mi lesz a munkahelyemmel? Kinek lesz pénze a magyar adatvagyonból?

"Az emberközpontú mesterséges intelligencia iránti bizalom növelése" – ez csak egy uniós dokumentum alcíme, mégis sok olyan kérdés fakad belőle, amelyre minél előbb választ kell adniuk a kormányoknak, ha versenyben akarják tartani az országukat. Magyarország egyáltalán nincs elkésve az MI-stratégiaalkotással. Azonban az nem csak nálunk, világszerte kérdés, hogy ezek a dokumentumok nem jutnak-e az ENSZ-dekrétumok sorsára, amikor a hangzatos kijelentések után végül nem történik semmi.

Balogh Csaba Tech

Koronavírus vs. mobilos mennyország: melyik gyártó (nem) lesz ott az MWC 2020 kiállításon?

Új okostelefonok, táblagépek, okosórák, 5G-megoldások, munkahelyi mobiltechnológia, játékok, szolgáltatások – ilyesmiről szól február végén az MWC szakkiállítás. Folyamatosan aktualizált cikkünkben azt gyűjtjük össze, melyik vállalat lesz jelen és melyik mondta már le részvételét a mobiltechnológiai szektor legizgalmasabb újdonságait minden évben felsorakoztató barcelonai expón. [Frissítés: Elmarad az MWC 2020.]

Balogh Csaba Tech

Tudjon róla: csak egyfajta töltővel lehet majd tölteni a mobilokat az EU-ban

Még egyszer, minden jel szerint utoljára nekiveselkednek az európai döntéshozók annak, hogy egységesítsék a mobiltöltőket, és a jelenleg használatos háromféle helyett egyetlen egyfajta töltővel lehessen árulni okostelefonokat és sok más eszközt az Európai Unióban. Azt is szeretnék elérni, hogy töltő nélkül is vehessünk a boltban telefont, pár ezer forintot megspórolva. Jöhet a kábelkánaán – már ameddig egyáltalán van értelme kábelekről beszélni.

1 2 3 4 5 6 7
31