szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Chameleon Window ManagerIgaz, a Windows 7 Aero felülete némileg kényelmesebbé teszi az ablakok rendezgetését, és...

Chameleon Window Manager
Igaz, a Windows 7 Aero felülete némileg kényelmesebbé teszi az ablakok rendezgetését, és ugyanezt a funkciót akár a Windows XP-be is átültethetjük néhány aprócska segédprogrammal (például az AquaSnappal, vagy az Aero Snappal), azért még lehetne kicsit turbózni a dolgokon.
A Chameleon Window Manager éppen ezzel próbálkozik, nem is eredménytelenül. Telepítése után az ablakok jobb felső sarkában a megszokott három gomb mellett néhány további is megjelenik, amelyek mindegyike egy-egy extra funkciót takar.
Tovább a cikkhez >>>
Letöltés >>>

SuperF4
Íme a szoftvervilág nindzsája, a SuperF4, amely a háttérben futva várja, hogy ölhessen… lefagyott programokat. Ha egy alkalmazás problémázna, csak megnyomjuk a Windows + F4 kombinációt, és a megjelenő halálfej alakú egérkurzort a fagyott alkalmazás fölé mozgatva, majd megnyomva az egér bal gombját, már meg is szabadultunk tőle. Ha tévedésből nyomtuk meg a kombinációt, az Esc gombbal visszakozhatunk. A SuperF4 egyébként nemcsak fagyott alkalmazások bezárására használható, hanem bármely futó programéra, viszont ebben az esetben például a Word nem fog rákérdezni, hogy akarjuk-e menteni az éppen megnyitott dokumentumunk változásait, szóval azért csak csínján bánjunk vele…
Tovább a cikkhez >>>
Letöltés >>>

Flash Control (Chrome plug-in)
A Flash Control nem egyszerűen letiltja a Flash anyagokat, hanem azok eredeti helyének megtartásával segít megőrizni az oldalak felépítését. Persze a helyükön csak egy jelzésértékű szürke téglalap látható, benne néhány apró gombbal és egy Flash ikonnal.
Ha a tiltó tábla ikonra kattintunk, teljesen likvidálhatjuk a Flash anyagot az oldalról, vagyis annak helye is felszabadul, míg ha a mellette lévő gombra klikkelünk, azzal engedélyezzük az adott Flash tartalom letöltését. De ha a Chrome címsorában megjelenő kis Flash ikonra kattogunk, akár állandóra is engedélyezhetjük az éppen meglátogatott oldalon a Flash tartalmak megjelenítését (pl. a Youtube-on), vagy átmenetileg, egy kattintással betölthetjük az összes letiltott objektumot. A Flash Control felépítése, működése szinte teljesen testre szabható, alakíthatjuk kényünk-kedvünk szerint még azt is, hogyan nézzen ki a Flash tartalmak helyén megjelenő téglalap.
Tovább a cikkhez >>>
Letöltés >>>

ClickToFlash (Safari 5)
A Safari 5 alatt használható ClickToFlash talán még a chrome-os megoldásnál is sokoldalúbb. Letölteni a legegyszerűbben a Safari Extension Gallery menüpontjából lehet, a telepítése így egyetlen kattintás. Ezután a Safari Preferences menüjében szépen testre szabhatjuk a működését is. A ClickToFlash alapból mindent Flash tartalmat letilt, helyükön egy szürke, Flash feliratú téglalap jelenik meg. Ha mégis szükségünk van az adott Flash modulra (például mert az történetesen egy Flash alapú játék), akkor egy kattintással engedélyezhetjük annak letöltését. Sőt a Preferencesben kibővíthetjük néhány menüponttal a helyi menüt, így akár egy kattintással letölthetünk minden Flash tartalmat egy oldalon, ha azt szeretnénk.
A plug-in érdekessége, hogy külön foglalkozik a Flash videókkal. Ha például van rá mód, akkor az eredeti Flash lejátszó helyett a rendszer beágyazott lejátszójában streameli az adott videót, de akár arra is van lehetőség, hogy a Youtube-ról vagy egyéb, számunkra fontos Flash alapú lejátszót használó oldalakról a beágyazott tartalmak esetében is engedélyezze azok működését, bárhol. Természetesen itt is megadhatunk oldalakat, amelyeken mindig engedélyezzük a Flash tartalmak használatát, de akár mérethez is köthetjük a letiltásukat.
Tovább a cikkhez >>>
Letöltés >>>

FlashBlock
Sokak kedvenc Tűzrókájához is van természetesen megfelelő plug-in, amely a rendkívül meglepő FlashBlock névre hallgat. De hát minek is kellene túlbonyolítani a névadást, ha egyszer így a legegyszerűbb rátalálni az interneten az egyik legjobb firefoxos Flash-blokkolóra?
A FlashBlock gyakorlatilag ugyanazt csinálja a Firefoxban, mint az előző két plug-in a másik két böngészőben (leszámítva a videolejátszó cseréjét), viszont akadnak érdekes pluszszolgáltatásai is. Az egyik, hogy ha kell, a Sliverlight anyagokat is blokkolja, illetve egy kattintással hozzáférhetünk vele az adott Flash anyag közvetlen linkjéhez. Minden másban tényleg azt nyújtja, amit a többiek: letilt, mutatja az eredeti helyet, illetve véglegesen kiiktat, vagy egyesével és csoportosan engedélyez Flash tartalmakat betöltődni.
Tovább a cikkhez >>>
Letöltés >>>

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
500 millió Facebook-felhasználó adatait árulják az interneten, köztük a telefonszámokat is

500 millió Facebook-felhasználó adatait árulják az interneten, köztük a telefonszámokat is

Fideszes politikus ellenőrzi az uniós rendőrséget

Fideszes politikus ellenőrzi az uniós rendőrséget

645 ezer állami autót cseréltet elektromosra Joe Biden

645 ezer állami autót cseréltet elektromosra Joe Biden