Vírusokra figyelmeztet a Google találati lista

Vírusokra figyelmeztet a Google találati lista

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

A mától elérhető „malware warning” funkció lényege, hogy figyelmezeti a felhasználót, ha a gépe fertőzött lenne.

A mától elérhető „malware warning” funkció lényege, hogy figyelmezeti a felhasználót, ha a gépe fertőzött lenne. A malware vírusok legtöbbje az internet-forgalmat figyeli, hogy feltérképezze a felhasználó érdeklődési körét. Ezzel döntik el, milyen jellegű spameket kapunk majd (amit aztán egyből kitörlünk…) Más malware vírusok csak forgalmat generálnak, de van olyan is, ami az úgynevezett „SEO poisoning” területén tevékenykedik, vagy egész egyszerűen eltéríti az internet-forgalmat.

 A Google az utóbbi hónapokban nagy mennyiségű „gyanús” forgalmat észlelt sok felhasználó gépéről. Szerintük egy kimagaslóan nagy malware-, zombigép-hálózatról lehet szó. A most beépített funkció ezen gépek kiszűrésében segít. Sőt, a malware eltávolításához is kapunk segítséget.

Matt Cutts (Google Engineer) G+ bejegyzése szerint a jelenség csak a Windows felhasználókat érinti. Damian Menscher (Security Engineer) ebben a Google blogbejegyzésben részletesen ismerteti, hogyan is bukkantak a „gyanús forgalom” nyomaira.   

A Google Help Center részletes információkat közöl arról is, hogy mi a teendőnk, miután bebizonyosodott, hogy a gépünk fertőzött lehet.

Hozzászólások