szerző:
hvg.hu

A közösségi finanszírozás keretében gyűjti a pénzt egy olyan eszköz, amelyik jól jöhet, ha bajba kerül valaki.

Egyszerű gombnyomogatásokká egyszerűsíti le a segélyhívást a Revolar Instinct nevű kis viselhető eszköz, amelyik az Indiegogón gyűjti a pénzt. A felhasználók pedig már vissza is jelezték, hogy a szó szoros értelmében vevők lennének egy ilyen eszközre.

©

A kis eszköz vízálló, akár a kulcstartóra vagy a táskánkra illeszthető, de még valamelyik ruhánkon vagy az alatt is hordhatjuk. Arra szolgál, hogy biztonságban érezzük magunkat, ugyanis öt kiválasztott kontakttal lép kapcsolatba, ha baj van. A Revolar Instinct Bluetoothon keresztül kapcsolódik a telefonunkon, és a kontaktok kiválasztása egy ingyenes appon keresztül történik. Itt adható meg az is, milyen üzenetet kapjanak tőlünk a valós idejű GPS helyzetünkkel együtt.

©

Egy gombnyomás az eszközön azt tudatja, hogy minden rendben, biztonságban vagyunk. A két gombnyomás már sárga riasztás, és arra utal, valami nincs rendben, míg a három gombnyomás már igazi segélyhívás. Az eszköz jóval diszkrétebben használható, mint egy okostelefon, arról nem is beszélve, hogy olyan helyzetek is adódhatnak, amikor már nincs idő előhalászni a telefont, viszont a ruhára vagy a táskára illesztett eszköz ott van a kezünk ügyébe.

A Revolar Instinctet 59 dollárért (körülbelül 17 ezer forintért) kaphatják meg a korai támogatók, már májusban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!