szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tervek szerint 2022-ben már elkezdené építeni a SpaceX azt a bázist, ami később az embereknek szolgálna otthonul a Marson. Most két látványtervet is közzétett a Twitteren.

Régóta ismert tény, hogy Elon Musk nemcsak a földi közlekedést szeretné megreformálni – gondoljunk csak a Teslára, a földalatti alagútrendszerre vagy a hipergyors vákuumvasútra –, de a Marsot is szívesen kolnizálná. Ennek megfelelően a SpaceX már javában dolgozik a világ legnagyobb rakétáján, amellyel 2024-ben már az első embert is eljuttatnák a szomszédos bolygóra. A rakétáról nemrég már közzétettek néhány látványtervet, most pedig megérkeztek a marsi kolónia első látványtervei.

Elon Musk a Twitteren tette közzé a képeket, melyeken rajta van a rakéta és a Mars Base Alpha, vagyis a marsi Alfa-bázis. Ennek egyébként hamarabb fel kell épülnie, mint hogy 2024-ben megérkezne az első ember, így a tervek szerint 2022-ben már elindul a felszerelés a vörös bolygó felé. A szállítórakétát pedig – a tervek szerint – már jövőre tesztelik.

Musk nemcsak a marsi bázis felépítéséhez használná a rakétát, a Holdra is tervez egy Alfa-bázist. 2017-ben erről, és egy marsi város terveiről is felkerült egy-egy kép az Instagramra, amit végül töröltek. Egy kép azonban megmaradt.

©

Musk szerint 2028-ig tartana, mire a teljes bázist sikerülne felépíteni, ami így elsőre igen ambíciózus elképzelésnek tűnik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez az óra folyamatosan méri, hogy van-e láza

Ez az óra folyamatosan méri, hogy van-e láza

Majdnem egy évvel csökkent itthon a várható élettartam

Majdnem egy évvel csökkent itthon a várható élettartam

Fotó: Mindig tudnak újat mutatni a horrorkaravánok

Fotó: Mindig tudnak újat mutatni a horrorkaravánok