szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megcsappant az Apple telefonjai iránt fokozottan érdeklődő vásárlók száma – ez derül ki, ha összevetjük a néhány éves emlékeinket a pénteken szerzett tapasztalatainkkal. A készülékekről azért persze van mit mondani.

Tömegek szerettek volna az Apple által meghatározott nap első perceiben hozzájutni új iPhone-jukhoz, ezért a nagyobb forgalmazók már előző éjjel megnyitották kiemelt üzleteiket. Az amerikai tudósításokból ismerős kép 2012-ben még itthon is kirajzolódott, az iPhone 5 budapesti bemutatóján még több száz ember várakozott arra órákon át, hogy éjfél után az elsők között megvásárolja a készüléket.

Emlékeznek még az 6 évvel ezelőtti videónkra?

Idén már esélyünk sem volt hasonló videót készíteni. Főleg nem éjfélkor, az egyik legnagyobb hazai Apple-partnerüzlet, az iCentre meghívója eleve csak délelőttre szólt. Tömegek pedig még akkor sem gyűltek össze: mintegy tucatnyi érdeklődő vásárló jelent meg az értékesítés 10 órai kezdetére, és a szomszédos Telekom-üzletben sem vártak sokkal többen. Információink szerint egyébként az érdeklődés megfelel a tavalyinak, tehát már akkor sem lehettek sokkal többen.

©

A sorok bár csökkentek, az iPhone-ok mérete és ára szabad szemmel is jól látható növekedésnek indult. A hazai árcédulák íróinak olyan vastagon fogott a ceruzája, hogy a magyar árakra nemrég még az amerikai média is rácsodálkozott. De nézzük, miért is kérnek el sok százezret, milyenek az új készülékek.

Az iPhone Xs és Xs Max, valamint az olcsóbbnak szánt iPhone XR képességeiről ebben a cikkünkben olvashat el mindent. Kiemelhető érdekesség, hogy a készülékek két telefonszámmal képesek működni, és a világ azon néhány országa közé tartozunk, ahol már támogatott az Apple által is alkalmazott kártyamentesítő eSIM megoldás.

[Itt a sebességteszt: egymásnak eresztették a legjobb iPhone-t és a legütősebb Samsungot]

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!