szerző:
hvg.hu

A legfrissebb hírek szerint a Facebook nem állna meg a táblagép méretű otthoni okosközpontnál, ennél nagyobb termék piacra dobását is tervezgeti.

Bő egy hét telt el azóta, hogy a Facebook bemutatta első készülékét, a Portalt. A Facebook Portal egy, a (9,7-es) iPad táblagépekhez hasonlóan 10,1 hüvelykes képernyővel rendelkező készülék, amit egy kamerával és egy mikrofon-hangszóró párossal is elláttak, hogy videotelefonálni lehessen vele. A készüléket novemberben dobhatják majd piacra, a pletykák szerint azonban Zuckerbergék nem állnának meg ennél az egy (illetve a nagyobb Portal+-t is ideszámítva két) készüléknél.

A Cheddar információi szerint a Facebooknál jelenleg egy olyan eszközön dolgozik, amelyben egy kamera is helyet kapna, amit a televízióhoz lehetne kapcsolni, így még nagyobb képernyőn lehetne élvezni a videótelefonálást és a chatelést. Emellett a Facebook tévéjéről, a Watch-ról is streamelhetnénk vele a sorozatokat, minihíradókat – gyakorlatilag az összes tartalmat.

Ha a Facebook valóban megcsinálja az egyébként állítólag Ripley kódnév alatt futó eszközét, azzal egy másik, igen fontos területre lép be az otthoni okosközpont megvalósításával, ahol olyanokkal találja magát szemben, mint a Google, az Amazon, az Apple vagy a Roku. Azzal azonban, hogy a Facebook eszközében még kamera is lenne, megkülönböztetné őt a többi piaci szereplőtőt – a televízióból pedig egyetlen hatalmas Facebook Portalt csinálna.

A készüléknek támogatnia kell az alkalmazások használatát is. A Portal jelenleg a Facebook Watch mellett a Spotify és a Pandora appjait támogatja, de ennél sokkal több kell majd a felhasználók meggyőzéséhez. A legfontosabb kérdés viszont az, miként tudja meggyőzni a Facebook a felhasználókat, hogy legyen még egy "mindent látó szem" a lakásban. Az adatszivárgások korában ez igen nehéz feladatnak tűnik így elsőre, és persze ne feledkezzünk meg arról a képről sem, amit Mark Zuckerberg posztolt korábban az irodájából.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
"Médiazombik fenntartása a cél" - Jávor Benedek panaszt tett az Európai Bizottságnál

"Médiazombik fenntartása a cél" - Jávor Benedek panaszt tett az Európai Bizottságnál

Az ideális állás nem a fizetés függvénye, persze ha elég magas a fizetés

Az ideális állás nem a fizetés függvénye, persze ha elég magas a fizetés

Brexit: Macron szerint három dolog történhet a britekkel

Brexit: Macron szerint három dolog történhet a britekkel

Amerikában rangos helyről kapott elismerést a CEU, azután, hogy tőlünk elüldözték

Amerikában rangos helyről kapott elismerést a CEU, azután, hogy tőlünk elüldözték

Lesz, aki csak a hónap végén kapja meg a nyugdíjat

Lesz, aki csak a hónap végén kapja meg a nyugdíjat

Ez az egér egy komplett számítógép, még monitor is van hozzá

Ez az egér egy komplett számítógép, még monitor is van hozzá