szerző:
hvg.hu

Elkészítette éves felmérését a Comparably az Egyesült Államok legkedveltebb vezérigazgatóiról. A szavazatokat a munkavállalók adták névtelenül. Az élre a világ jelenlegi legértékesebb (amúgy technológiai) cégének első embere került.

2017 novembere és 2017 novembere között gyűjtötte anonim módon az adatokat a munkavállalóktól a Comparably, hogy kiderítse, kik azok a vállalatvezetők, akiket a legjobban szeretnek az amerikai dolgozók. A legkedveltebb nagyfőnök ezúttal a Microsoft első embere, Satya Nadella lett, őt Craig Menear, a The Home Depot vezérigazgatója követi, a harmadik hely pedig a Google-vezéré, Sundar Pichaié. Jeff Bezos (Amazon) a 6., Tim Cook csupán a lista 12. helyét tudta megszerezni, Elon Muské a 19. hely, a netflixes Reed Hastings pedig a 32.

©

Nadella átlagosan 82 pontot szerzett a cég több ezer alkalmazottjától, és a hölgyek magasabbra pontozták, mint a férfiak. Nadellát az értékesítési munkatársak kedvelik a legjobban, és a jogi osztály dolgozói a legkevésbé.

A beosztottak igen pozitívan értékelték, hogy Nadella segíti a cég innovációs törekvéseit, valamint hogy sokat javult az átláthatóság és a vezetés pozitív hozzáállása a dolgozókhoz, amióta Nadella a nagyfőnök. Persze elégedetlenkedők is voltak: ők csökkentenék a bürokráciát a cégnél, illetve jobb vállalati kommunikációt szeretnének.

A Microsoft jelenleg a világ legértékesebb vállalata, és az elemzők azt várják, hogy ez a cég is eléri hamarosan a billió dolláros piaci kapitalizációt. Volt már ilyen cég, az Apple, azonban az elmúlt időszakban sokat veszített részvényei értékéből.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hat autó ütközött az M0-son, nagy a dugó

Hat autó ütközött az M0-son, nagy a dugó

Ebben az erdőben biztos tündérek laknak, kár, hogy Angliában van

Ebben az erdőben biztos tündérek laknak, kár, hogy Angliában van

Kúria: Kimondható, hogy Matolcsy ellopta a közpénzt

Kúria: Kimondható, hogy Matolcsy ellopta a közpénzt

Még egy almát sem lehet elrágcsálni ezentúl a bécsi metróban

Még egy almát sem lehet elrágcsálni ezentúl a bécsi metróban

Szökött tacskót mentettek ki a Tiszából a rendőrök

Szökött tacskót mentettek ki a Tiszából a rendőrök

Élőben közvetítik a nemzetállam csődjét, míg az Európai Unió köszöni, megvan

Élőben közvetítik a nemzetállam csődjét, míg az Európai Unió köszöni, megvan