szerző:
hvg.hu

Úgy tűnik, bejött az Apple-nek a Tumblr igyekezete, hogy pornómentessé tegye a platformot.

Hamarosan komoly tisztogatásba kezd a Tumblr, hogy kitiltsa a szexuális- és pornográf tartalmakat az oldalról. Bár a Yahoo tulajdonában lévő blog-platformon a kezdetktől fogva megfértek ezek a tartalmak, nemrég úgy döntöttek, mégis száműzik azokat onnan, amelynek egyetlen igen komoly oka volt: az Apple kihúzta az alkalmazásukat az App Store-ból.

Kiderült ugyanis, hogy az oldalon gyermekek szexuális bántalmazásáról is voltak fenn tartalmak. A cég közleménye szerint bár minden az oldalra felkerülő fotót leellenőrzött a rendszer, volt néhány olyan, amely felett elsiklott. Azóta ezeket a tartalmakat már eltávolították, az oldalon pedig "zéró toleranciát" vezettek be. December 17-től kezdve pedig a korábban feltöltött, felnőtteknek szóló tartalmak sem lesznek elérhetők.

Az Apple ma jó hírrel szolgált a Tumblr, valamint az iPhone-okat és iPadeket használó rajongók számára. Hogy a tiltás korábban végleges volt-e, és ezt bírálta most felül az Apple, vagy csupán részleges megoldásról volt szó, nem lehet tudni.

Az Engadget szerint érdemes lesz megfigyelni, merre változik majd meg a platform a Tumblr felhasználási szabályzatának módosítása után. Bár elvileg a meztelenség művészi ábrázolása, vagy a szoptatás továbbra is engedélyezett lesz a platformon, a felhasználók jelentős része mégis a most letiltott tartalmak miatt kereste fel az oldalt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Huawei-vezér: Ki is vonulhatunk a minket nem szívesen látó országokból

Huawei-vezér: Ki is vonulhatunk a minket nem szívesen látó országokból

A Fővárosi Közgyűlésen nem ment át a túlóratörvény elleni határozat

A Fővárosi Közgyűlésen nem ment át a túlóratörvény elleni határozat

Tüntetők zavarták meg Bayer Zsolt előadását

Tüntetők zavarták meg Bayer Zsolt előadását

Usain Bolt: Ennyi volt a karrierem

Usain Bolt: Ennyi volt a karrierem

Kibukott Szabó Kimmel a színházban mobilozókra

Kibukott Szabó Kimmel a színházban mobilozókra

Ha wifi van otthon, ellenőrizze a routerét – ha régebbi, szinte biztos, hogy bajban van

Ha wifi van otthon, ellenőrizze a routerét – ha régebbi, szinte biztos, hogy bajban van