szerző:
hvg.hu

Ha ön is megnézte valamelyiket az alábbi videók közül, netán dislike-olta is, akkor hozzájárult ahhoz, hogy a klip felkerüljön a minden idők leggyűlöltebb YouTube-videóinak top 10-es listájára.

Kétes értékű győzelem: az idei éves visszatekintésnek, a YouTube Rewind 2018-nak sikerült maga mögé utasítania Justin Bieber hírhedt Baby-jét (kétmilliárd megtekintés,9,9 millió dislike), és ezzel minden idők legkevésbé tetsző YouTube-videójává vált. A több mint 134 millió megtekintésből immár 12 milliónál is többen fejezték ki – negatív – véleményüket, és ez a szám folyamatosan emelkedik.

A top 10-es lista első két helyezettje tehát ismert, de nézzük a többit! A harmadik helyen, 224 millió megtekintéssel és 4 millió dislike-kal Jake Paul önmagát istenítő It’s Everyday Bro videója áll, majd a közel három éves Call of Duty: Infinite Warfare’ Reveal Trailer következik 3,77 millió nem tetszéssel a valamivel több mint 41 millió megtekintésből.

Az ötödik helyre PewDiePie került Can this video get 1 million dislike (kaphat-e egymillió dislike-ot ez a videó?) szösszenetével. Nos, olyannyira kaphatott az egy éve felkerült klip, hogy 15 millió nézője közül 3,7 millióan válaszoltak igen-nel a kérdésre. A hatodik helyre a „legendás” Despacito futott be – tavaly nyáron még a csapból is ez a szám folyt. Még is nézték a kapcsolódó YouTube-videót 5,8 milliárdszor, és ehhez képest végül „csak” 3,7 millió a dislike-ok száma.

 

Talán emlékeznek még Rebecca Black Friday-jára – az amerikai énekesnő, dalszerző 13 éves volt, amikor ez a szám felkerült a YouTube-ra (ez 2011-ben történt). Azóta a 128 millió megtekintésből 3,3 millió „lefelé mutató ujj” született. A nyolcadik a német web-videoproducer Bianca Heinicke (Bibi) dala (How it is (Wap Bap…), amely tavaly májusban jelent meg a Bibis Beauty Palace YouTube-csatornán. A több mint 55 millió megtekintésből 2,9 millió nemtetszést könyvelhetett el.

A kilencedik Aruan Felix Cortando o Botao do YouTube klipje: két év alatt 26 és fél millióan voltak kíváncsiak rá, és közülük 2,5 millió nézőnek nagyon nem tetszett. A top 10-es listát a Get Movies Masha and the Bear: Recipe for Disaster videója zárja. Az orosz animációs televíziós sorozat klipje  több mint 3,3 milliárd megtekintéssel minden idők ötödik legtöbbet megtekintett videója és a legtöbbször megnézett nem zenei videó: 2,2 millió dislike-ot kapott az elmúlt hat évben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Még mindig nem sikerült megegyezni a bérekről az Audinál

Még mindig nem sikerült megegyezni a bérekről az Audinál

Jóval kevesebben mászhatják meg a Mount Everestet idén, mint a korábbi években

Jóval kevesebben mászhatják meg a Mount Everestet idén, mint a korábbi években

Karácsony és Horváth első előválasztási vitája: A Fidesz meg fog bukni

Karácsony és Horváth első előválasztási vitája: A Fidesz meg fog bukni

Az adózással is jól járhat a cég, ha közösségi autóba ülnek a dolgozói

Az adózással is jól járhat a cég, ha közösségi autóba ülnek a dolgozói

Ügyészség: a képviselők voltak rendbontók az MTVA-ban, a biztonsági őrök jogszerűen jártak el

Ügyészség: a képviselők voltak rendbontók az MTVA-ban, a biztonsági őrök jogszerűen jártak el

Meghalt Andy Vajna

Meghalt Andy Vajna