szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hollywoodi hírességeket is meghívott az Apple március 25-i eseményére, ahol akár két új előfizetéses szolgáltatást is bemutathatja.

A Bloomberg értesülése szerint (és a korábbi hírektől kissé eltérően) nemcsak egy, hanem két előfizetéses szolgáltatást is bejelenthet az Apple. Az egyiket a hírek Netflixeként emlegetik, míg a másik a már sokat emlegetett video streaming szolgáltatása lenne.

Ezek bejelentésére március 25-én, Cupertinóban, az Apple Park Steve Jons színházában kerül sor, és olyan hírességek kaptak meghívót, mint Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Jennifer Gartner vagy JJ Abrams (persze valamennyien közreműködnek az Apple saját tartalmainak előállításában).

©

Az Apple vadonatúj hírszolgáltatása (amelyet a cég egyébként az újságírás megmentéseként emleget) 10 dolláros havi előfizetés fejében korlátlan hozzáférést biztosít számos magazin fizetős tartalmaihoz. Az Apple jelenleg számos kiadóval tárgyal, és a legújabb hírek alapján sokan hajlanak is a megállapodásra az Apple 50 százalékos részesedése ellenére is. 50 százalék persze őrültségnek tűnhet, azonban sokan gondolják azt, hogy ha több millió ember jelentkezik a szolgáltatásra (amire nagy az esély), így is tetemes bevételhez juthatnak.

Persze az nagy kiadók lapjai, mint a New York Times vagy a Washington Post nem jelentkeztek be az Apple szolgáltatására, ők inkább saját előfizetői bázisban gondolkodnak, és nem érdekeltek a közösködésben. Példaként a Facebookot hozzák fel, a közösségi oldal ugyanis nem számít fel egyetlen centet sem azért, ha segít a kiadónak az előfizetések gyűjtésében.

Ami a másik szolgáltatást, a video streaminget illeti, az várhatóan április-május körül fog elindulni. A saját tartalmakon kívül külső streaming szolgáltatókat is el lehet majd érni innen. Most úgy tudni, a Netflix nem lesz ebben benne, és az HBO részvétele is erősen kérdéses – a CNBC úgy tudja, hogy az Apple egyelőre nem adott olyan feltételeket, mint az Amazon prime Video, ugyanis 30 százalékot kér a feliratkozó ügyfelektől.

Eltérő hírek érkeztek azzal kapcsolatban, hogy a mi a helyzet a saját tartalmak pénzügyi vonzataival. A Bloomberg például úgy tudja, hogy ezek (is) fizetősek lesznek, más értesülések szerint viszont egy részüket ingyen megnézhetik majd az Apple-eszközök tulajdonosai.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lángosért állt sorba, betörték az NB1-es kézilabda edző orrát

Lángosért állt sorba, betörték az NB1-es kézilabda edző orrát

A szovjet éveket idézi Putyin Baltikum-politikája

A szovjet éveket idézi Putyin Baltikum-politikája

Az elnökválasztás napján sem tagadta meg magát a fehérorosz diktátor

Az elnökválasztás napján sem tagadta meg magát a fehérorosz diktátor