szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tucatnyi márkanevet levédetett a napokban a Huawei, el is indultak a találgatások, hogy milyen szegmensekben szeretné még növelni jelenlétét az okostelefonos üzletben egyre jobban előretörő kínai gyártó.

Egy sor nevet levédetett február végén a Huawei, és árulkodó jelnek tekinthető, hogy valamennyi márkanévben szerepel a Free szócska. A listán olyan nevek találhatók többek között, mint FreePace, FreeGo, FreeStudio, FreeBand, FreeStep, sőt van egy titokzatos Huawei Free márka is.

A védjegybejelentések nem árulnak el részleteket a termékekkel kapcsolatban, de várhatóan fül- és fejhallgatókról, fitneszeszközökről, otthoni automatizálási készülékekről lehet szó. A Huawei korábban indított már Free márkájú termékeket, a Freebudsot. Ezek vezeték nélküli fejhallgatók, de eddig csak Kínában értékesítették őket.

Huawei Freebuds
©

Az viszont, hogy a Free márka védjegybejelentései az EUIPO-nál, azaz az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalánál történtek, arra utalhat, hogy a kínai gyártó vezeték nélküli eszközöket adhat ki saját országán kívül.

©

El is indult a találgatás, hogy az egyes márkanevekkel kapcsolatban milyen készülékről lehet szó. a FreeBand például csuklón hordható fitneszeszköz lehet, a FreeSymphony akár a fejhallgatók új márkájává válhat, de ember legyen a talpán, aki megjósolja, milyen eszköz húzódhat a FreeStone elnevezés mögött.

Garancia persze nincs arra, hogy valóban lesznek konkrét termékek is. Elképzelhető, hogy a Huawei egyszerűen csak le akarja védetni ezeket a neveket, hátha szüksége lesz rá a jövőben. De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy a gyártó növelni szeretné jelenlétét az említett szegmensekben is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!