szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A laposföld-hívők egy csoportja azt tűzte ki célul, hogy elutaznak az Antarktiszhoz, hogy kiderüljön, valóban az-e a világ széle.

Többször kaptak már nagy pofont a laposföld-hívők a tudománytól, nemrég pedig ketten közülük még neki is álltak bebizonyítnai, hogy a Föld valóban lapos - de nagyon kínos lett a végeredmény. Bár nem szeretünk spoilerezni, eláruljuk: hasonlóan kínos élményben lesz része hamarosan egy másik csoportonak is.

A Forbes beszámolója szerint egy csapat laposföld-hívő arra készül, hogy elmenjen az Antarktiszra, hogy megnézzék

a világ szélét.

A teóriájuk szerint ugyanis amellett, hogy a bolygónk egy lapos korong, a peremén hatalmas jéghegyeket találni. Az utazástól azt várják, hogy végre választ kapnak arra, hogy "mi a helyzet a Déli-sarkkal?". Jay Decasby laposföld-hívő szerint ahhoz, hogy erre a kérdésre választ kapjanak, csupán annyit kell tenniük, hogy elutaznak az Antarktisz partjáig. Hogy ezt hogyan tervezik megtenni, azt egyelőre még nem tudni.

©

A terv lényege, hogy Antarktisz partját követve elindulnak, és megnézik, hogy milyen hosszú a távolság "az egyik végétől a másikig". Szerintük ha a Föld kerek, a partszakasz nagyjából 23 335 km hosszú, ha viszont lapos, akkor több mint 96 ezer.

Kíváncsian várjuk a végeredményt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
További 9 évig vezetheti Péterfalvi az adatvédelmi hatóságot

További 9 évig vezetheti Péterfalvi az adatvédelmi hatóságot

Ernyő nélkül ugrott ki egy helikopterből 40 méter magasról

Ernyő nélkül ugrott ki egy helikopterből 40 méter magasról

Giro d'Italia: Az igazgató szerint nem valószínű, hogy Magyarországról indul a jövő évi verseny

Giro d'Italia: Az igazgató szerint nem valószínű, hogy Magyarországról indul a jövő évi verseny