szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszter nem teljesítette a feltételeket, miközben megkapta a pénzt az MTA-tól. Azt mondta, tanácsot adott, előkészített tudományos publikációkat, de azokban senki nem köszöni meg ilyen irányú tevékenységét.

Elég nagy visszhangja volt a hírnek, hogy Palkovics László innovációs miniszter évekig havi 800 ezer forintos tiszteletdíjat kapott az MTA SZTAKI-tól úgy, hogy nem teljesítette az évi két publikáció feltételét. A miniszter azt nyilatkozta később, a tevékenysége leginkább szakmai tanácsadásra terjedt ki, amúgy sem tüntette volna fel a nevét olyan publikációkban, amelyeknél csak koordinált vagy az előkészítésben segített, szúrt oda az akadémiai publikációk szerzőinek.

A 444 kutató szerzője tehát megnézte, hogy hány olyan publikáció született a kérdéses időszakban, vagyis 2016 és 18 között, amely a köszönetnyilvánítások közt megemlíti Palkovicsot, ahogy ez a tudományos közéletben szokás.

A válasz: egy sem a kérdéses 193 közül.

A 444 szerzője megjegyzi, ez vagy azt jelenti, hogy a szerzők ellopták Palkovics munkáját, amikor nem említették meg érdemeit, vagy az Innovációs és Technológiai Minisztérium nem mondott igazat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Palkovics gyakorlatilag megzsarolta az MTA-t

Lovász László MTA-dolgozóknak küldött levele szerint Palkovics ultimátumot adott nekik: vagy belemennek a kutatóhálózat leválasztásába, vagy a megkérdezésük nélkül veszik el azt tőlük.