Yuval Noah Harari: A klímaváltozás most történik, most kell vele foglakoznunk

Yuval Noah Harari: A klímaváltozás most történik, most kell vele foglakoznunk

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A történész a Fókusz Plusznak a globális felmelegedésről, a menekültválságról és a mesterséges intelligenciáról is beszélt.

Hogyan manipulálnak a weboldalak? Tényleg felismerheti a gyengeségeinket és a félelmeinket egy algoritmus? Hogyan képzeljük el, hogy mi lesz velünk, mit tehetünk a saját túlélésünk érdekében, és miért nézzünk tudományos fantasztikus filmeket?

A híres történész-filozófus, Yuval Noah Harari három könyvet is írt az emberiséget fenyegető víziókról, és a mai fiatalok jövőjének kérdéseiről.

Nemrég a CEU-n tartott előadást, akkor beszélt többek között a nacionalizmusról és idegengyűlöletről is.

Európából hiányzik a szeretet

- mondta akkor.

Harari: Erős nemzeti érzelmek idején diktatúra és polgárháború jöhet

Harari azzal kezdte, hogy a CEU egy kiváló hely ahhoz, hogy itt tartson előadást a nacionalizmusról, mivel ez az egyetem is áldozata lehet az eszme terjedésének. Történelmi visszatekintésként elmondta, korábban Magyarországot is elsöpörte a nacionalista cunami, azonban figyelmeztetett, nem szabad a nacionalizmus minden formáját elítélni, hiszen van jó oldala is.

Hararival - az előadása után - a Fókusz Plusz hosszan beszélgetett globális felmelegedésről, menekültválságról és a mesterséges intelligenciáról is:

Hozzászólások