Jó hír: hamarosan internet nélkül is minden elérhető lesz a Google Drive-ban

Jó hír: hamarosan internet nélkül is minden elérhető lesz a Google Drive-ban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Kiterjesztette a Google az offline elérhető állományok körét a Google Drive-on, és a sikeres esztek után a jövőben már nemcsak a saját, Google-formátumú fájlokat lehet megtekinteni internet nélkül.

Közismert, hogy a Google Drive-on tárolt fájlok internet hiányában is elérhetők a hivatalos „Backup & Sync” asztali alkalmazással, azonban április óta már van erre egyszerűbb módszer: a keresőóriás ugyanis lehetővé tette a Google Dokumentumok, Táblázatok, Diák offline elérését.

Most újabb kellemes lépést tett a Google ebben az ügyben (ami jól jöhet utazás során, vagy ha rossz minőségű a netkapcsolat): bejelentettek egy béta tesztet (G Suite beta). Ennek keretében – ha az offline elérés engedélyezve van – ki lehet jelölni nem Google-formátumú fájlokat is, hanem például a Google felhőjében őrzött pdf-eket, Office-állományokat, képeket későbbi offline megtekintésre.

©

A bétateszt még nem mindenki számára nyitott, de az esetleges hibák javítása és az új funkció stabilitásának a biztosítása után a keresőóriás a Google Drive teljes felhasználói bázisán elérhetővé tenné az új offline funkcionalitást. A részleteket a Google hivatalos blogjában találják.

Ha máskor is tudni szeretne a Google újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások