szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lassan már oldalágai is vannak a hetek óta gyűrűző Huawei-sagának. Ide sorolhatók a legújabb hírek is, amelyek kissé megnyugtathatják azokat, akik Huawei-laptopot (Matebook, Matebook Pro) használnak.

Az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump még hetekkel ezelőtt aláírta azt a végrehajtási utasítást, amelyik megtiltja az amerikai vállalatoknak a Huaweijel való együttműködést, azaz a kínai cég nem férhet hozzá amerikai hardverekhez, szoftverekhez. A Microsoft is azonnal lépett az embargó kihirdetését követően: kivette a Microsoft Store-ból a Huawei PC-ket (mert hogy ilyeneket is árultak ott), azonban később visszatette ezeket.

©

A Huaweit érintő tiltás ugyan nem vonatkozik a már piacra került termékekre, de azért sokakban felvetődött a kérdés, vajon mi lesz a helyzet a frissítésekkel, mennyiben érintik ezeket a tiltások. Nos, jó hírt kaptak az aggódók: a Microsoft megerősítette a PC Worldnek, hogy a Huawei-modellek számára a jövőben is elérhetővé teszik a frissítéseket.

Továbbra is elkötelezettek vagyunk a magas szintű vásárlói élmény biztosítása mellett – nyilatkozta a Microsoft, hozzátéve, hogy értékelve az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának a határozatát, arra jutottak, hogy továbbra is kínálhatnak frissítéseket a Huawei-eszközökkel rendelkező ügyfeleknek, azaz ők is biztonságban lehetnek. Hasonlóan vélekedik az Intel is (a biztonsági kockázatok az alaplapot is érinthetik), megerősítette, hogy a Huawei-készülékek továbbra is megkapják a frissítéseket és az illesztőprogramokat, éppen úgy, mint az embargó előtt.

©

Más kérdés, hogy mi lesz az új termékekkel, hiszen ha a Huawei nem tudja megvásárolni az Intel vagy AMD processzorait, az AMD vagy az Nvidia grafikus kártyáit, vagy a többi amerikai cég memóriáit, nem is beszélve a Windowsról, akkor valószínűleg vége a jövőbeni Huawei laptopoknak. Nem véletlen, hogy immár a kínai cégnél is a mobil lett a prioritás (saját operációs rendszer fejlesztése).

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Minden fertőzött dolgozónak járna a 100 százalékos táppénz”

„Minden fertőzött dolgozónak járna a 100 százalékos táppénz”

Demeter Szilárd már az Origo-cikk előtt nácizott egyet

Demeter Szilárd már az Origo-cikk előtt nácizott egyet

A Kulka név nem csak a színpadon, az orvostudományban is feledhetetlen

A Kulka név nem csak a színpadon, az orvostudományban is feledhetetlen