szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Game over, pontosabban "internet games over": a Microsoft letiltja játékait a Windows ME-t, Windows XP-t és Windows 7-et futtató gépekről.

A Microsoft a legkülönfélébb módokon próbálja meg elvenni a felhasználók kedvét attól, hogy a Windows 10-nél régebbi operációs rendszert futtassanak. A biztonsági frissítések megszüntetése csak az egyik módja ennek, a cég ugyanis bejelentette, hogy nem fognak tovább működni a Windows XP, a Windows ME és a Windows 7 részeként szállított játékok.

Hat játékot említenek: Internet Backgammon (XP/ME, 7), Internet Checkers (XP/ME, 7), Internet Spades (XP/ME, 7), Internet Hearts (XP/ME), Internet Reversi (XP/ME) és MSN Go (Windows 7). A Microsoft először a Windows ME és Windows XP használóitól veszi el a játékokat, méghozzá elég hamar, július 31-én. Ez persze nem fog túl sok felhasználót érinteni, mivel a Windows ME gyakorlatilag nem létezik, a Windows XP pedig mindössze 2 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik. Ráadásul ezek a gépek – éppen biztonsági megfontolásokból – általában nem kapcsolódnak hálózatra, így ezek a játékok nem is futtathatók.

©

A Windows 7-et használók 2020 elejéig haladékot kaptak, náluk január 22-től (egy héttel a rendszer támogatásának megszűnése után) válnak futtathatatlanná az említett játékok. Ez viszont rengeteg felhasználót érint majd, miután a Windows 7 a második legnépszerűbb operációs rendszer, piaci részesedése csak kevéssel marad el a Windows 10-étől. Viszont a januári „Microsoft-kellemetlenkedések” után borítékolhatóan csökkenni fog a Windows 7 részesedése.

Ha máskor is tudni szeretne a Microsoft változtatásairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Üzemeltetőt keres a BKK a Bubinak

Üzemeltetőt keres a BKK a Bubinak

Pszichológushoz járnak a skót labdarúgók a Fradi elleni vereség miatt

Pszichológushoz járnak a skót labdarúgók a Fradi elleni vereség miatt

Csak úgy ömlik a közpénz a Hell Energyre

Csak úgy ömlik a közpénz a Hell Energyre