szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jelen állás szerint a 2020-as év is a kamerás újdonságokról szól majd az okostelefonoknál, ezúttal azonban a szelfikamera lesz majd a fókuszban.

Az elmúlt évek okostelefonos fejlesztéseit látva várható volt, hogy előbb-utóbb a szelfikamera is olyan lesz, mint az ujjlenyomat-olvasó: beteszik a kijelző alá. Bár a technológián még javában dolgoznak, a nyár kellős közepén az Oppo, majd a Xiaomi is előállt egy-egy olyan "előzetessel", ami már azt mutatja, közel járnak ahhoz, hogy végtermék legyen belőle. Sőt, az Oppo nem sokkal később be is mutatta a világ első ilyen mobilját.

Az Oppo megoldása
©

Július elején már arról is lehetett hallani, hogy a Huawei is ebbe az irányba indult el, igaz, ők kicsit másként képzelik el a dolgot, mint a versenytársak. És most itt egy újabb cég, ami hasonló irányba gondolkodik: a Samsung.

A dél-koreai The Elec alapján a GSMArena azt írja, a legnagyobb androidos mobilcég sikeresen kifejlesztette a kijelző alá rejtett szelfikamerát, így ebben a hónapban már gyártásba is küldhetik a terméket. Ha minden jól megy, akkor havonta 30 ezer egységet gyártanak majd le belőle, ami egy jövőre érkező mobilba kerül majd bele. Hogy melyikbe, az még kérdéses, ilyen tempóval ugyanis valószínűleg nem a Galaxy S11-ről, és nem is a Galaxy Fold 2-ről van szó.

A beszámoló szerint a Samsung egy dologgal még mindig küzd: az átlátszó OLED-panel torzítja a beérkező fényt, ami rontja a kép minőségét. Ezt egyrészt fizikai megoldással (minél átlátszóbb kijelző), másrészt pedig szoftveres megoldással akarják kiküszöbölni. Utóbbi egy olyan algoritmus takar, ami segít kijavítani a torzításokat.

Ha kíváncsi a fejleményekre, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vírusölő maszkot gyárt egy francia vállalkozás

Vírusölő maszkot gyárt egy francia vállalkozás

Visszadobták a Szájer József kábítószer-birtoklásáról szóló feljelentést

Visszadobták a Szájer József kábítószer-birtoklásáról szóló feljelentést

Túl olcsónak tartja a Samsung Galaxy S21 Ultrát? Jött belőle egy 22,6 millió forintos változat

Túl olcsónak tartja a Samsung Galaxy S21 Ultrát? Jött belőle egy 22,6 millió forintos változat