Ez egyelőre a legolcsóbb összehajtható csúcstelefon

Ez egyelőre a legolcsóbb összehajtható csúcstelefon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A hosszú hétvégén jelent meg Egyesült Államokban az LG G8X ThinQ nevű készülék, egy egyedi megoldású összehajtható telefon. Már játék is készült hozzá.

Azzal végképp nem vádolható az LG, hogy utánozta volna akár a Samsungot, akár a Huaweit összehajtható telefonjával, amelyet egyébként még a szeptemberi IFA kiállításon mutatott be a nagyvilágnak. Az LG G8X ThinQ igazán pragmatikus megközelítést választott: a második kijelző egy kiegészítő segítségével adható az amúgy normál telefonhoz. Ez a kijelző ugyanolyan, mint a főképernyő, sőt még egy 2,1”-es monokróm OLED-kijelző is kerül kívülre, ami az értesítéseket és az időt mutatja, ha össze van csukva a telefon.

©

Mindez azért nem mondható forradalmi ötletnek, viszont a megvalósítás során sokkal kevesebb technológiai probléma adódott és a készülék árát is viszonylag elfogadható szintre lehetett belőni: az Egyesült Államokban 700 dollárért (azaz nagyjából 207 ezer forintnak megfelelő összegért) kerül piacra. Ez az ár több mint 1000 dollárral kevesebb a Galaxy Foldénál (1980 dollár), nem is szólva a Huawei Mate X mintegy 2400 dollárnak megfelelő áráról. Mindent összevetve tehát ez a telefon lehet a legolcsóbb módja annak, hogy valaki összehajtható, két képernyős eszközhöz juthasson.

A készülék specifikációi egyébként megfelelnek a csúcskategóriás androidos telefonokénak: 6,4”-es, FHD+ felbontású OLED kijelző (mindkét esetben) Snapdragon 855 lapkakészlet, 6 GB RAM, 128 GB natív, ám bővíthető tárhely és a gyorstöltést is támogató 4000 mAh-s akkumulátor. Az ujjlenyomat a kijelző alá került és duplakamerát tettek az eszköz hátoldalára.

A legújabb hírek szerint már játék is készült, amelyik támogatja a kétképernyős megoldást, a Pirates of Caribbean: Tide of War duplakijelzős változatáról van szó. Mostanáig az ilyes eszközök számára elérhető játékfejlesztés kimerült abban, hogy a második kijelzőt dedikált játékvezérlőként lehetett használni. Az újdonságnál viszont másféle szerep jut a második panelnek: lehetővé teszi a játékosok számára, hogy mindig szem előtt legyenek fontos játékinformációk, például a profiladatok vagy a multiplayer rangsorolás, miközben az elsődleges képernyőn zökkenőmentesen folyhat a játék.

©

Fontos mindez, már csak azért is, mert akár jó hardverelképzelések kerülhetnek süllyesztőbe azért, mert nem támogatják igazán a szoftverek, alkalmazások. Meglátjuk, hogyan alakul majd ez az LG „összehajthatója” esetében.

Ha máskor is tudni szeretne a legérdekesebb új telefonokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.