szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egész világot érintő toborzókampányba kezdett a Huawei, hogy minél több fejlesztőt állítson HMS nevű mobilszolgáltatási-rendszere mellé. A vállalat magyar együttműködésben is reménykedik.

Az európai életben maradás érdekében gőzerővel fejleszti saját új mobilszolgáltatási-rendszerét, a HMS-t (Huawei Mobile Services) a Huawei. A HMS a videózástól a böngészésen át az adattárolásig teljes körű alkalmazás-ökoszisztémát nyújt a Huawei készülékek tulajdonosainak.

A HMS-t a Google Play Services keretrendszer elvesztése miatt volt kénytelen tető alá hozni a kínai cég, miután utóbbit május vége óta nem tudja használni az amerikaiak által élesített szankciók miatt. Ennek következménye volt az is, hogy az újonnan bemutatott Mate 30 Pro mobiljukon már nem voltak megtalálhatók az olyan alap Google-szolgáltatások, mint a Gmail vagy a Play áruház.

A vállalat világszerte, így Magyarországon is keresi az együttműködést az alkalmazásfejlesztőkkel, hogy minél több helyi app kerüljön be a rendszerbe. A szeptember végén bemutatott HMS-be eddig egymillió fejlesztő regisztrált. A fejlesztői együttműködéseknek hála a gyártó már negyvenötezer alkalmazást tett kompatibilissé új rendszerével.

Bár egy alkalmazás-ökoszisztéma építése sosem volt könnyű, a Huawei sok téren igyekszik segítséget nyújtani a fejlesztőknek. A könnyebb terjesztés érdekében a fejlesztőknek elég csak annyit tenniük, hogy szolgáltatásaikat eljuttatják a Huawei Ability Gallerybe. Ezután a Huawei az egységes disztribúciós megoldását használja, hogy a tartalmat és a szolgáltatásokat továbbítani tudja a különféle eszközök számára. A Huawei emellett lehetőséget teremt az úgynevezett „quick app”-ok fejlesztésére is, melyek érdekessége, hogy telepítés nélkül is működnek.

A Huawei a magyar fejlesztők figyelmét is szeretné felkelteni, hogy a hazánkban kedvelt alkalmazások is elérhetők legyenek rendszerében. A HWSW informatikai szakportál szerint egyelőre nagyon egyszerű bekerülni a cég AppGallery nevű appboltjába: a megfelelően elkészített alkalmazás feltöltéséhez első körben egy egyszerű regisztráció, majd egy ellenőrzés szükséges. Miután a Huawei meggyőződött arról, hogy a feltöltő valóban eljárhat a fejlesztő/tulajdonos nevében, a szoftvert a szokásos vizsgálatoknak veti alá.

Bár a Huawei korábban azt közölte, újonnan fejlesztett oprendszerük gyorsan leválthatja a Google felületét, a valóság az, hogy évekre vannak attól, hogy a Harmony OS legyen "az új Android".

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Egy rakás pénzt önt a Huawei Európára

A következő öt évben százmillió eurót fektet be a mesterséges intelligenciára (MI, angolul AI) alapuló technológiák fejlesztésébe Európában a Huawei – derült ki a vállalat által szervezett Huawei Eco-Connect Europe 2019 konferencián.

Még mindig Liam Neeson akciófilmje a legnépszerűbb

Még mindig Liam Neeson akciófilmje a legnépszerűbb

Az orvosok sem tudják még, mikor kapják kézbe a megemelt bért

Az orvosok sem tudják még, mikor kapják kézbe a megemelt bért

Hamisítani kezdték a Covid-tesztek eredményét, hogy pénzt spóroljanak és utazhassanak

Hamisítani kezdték a Covid-tesztek eredményét, hogy pénzt spóroljanak és utazhassanak