szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Windows 10-ben is számos gyorsgomb található, amellyel időt spórolhatnak a felhasználók. Az egyiket különösen érdemes megjegyezni.

A Windows 10-ben is létezik nagyító mód, amellyel megnövelhetjük a képernyő méretét, ezzel pedig minden tartalmat, amelyet betöltünk a számítógépen. A funkció főleg a noteszgépek használóinak, és különösen az időseknek jöhet jól, főleg most, karácsonyhoz közeledve: ilyenkor nem ritka, hogy laptopot kapnak a nagyszülők.

A funkció persze nem csak az ünnepek idején használható, hiszen a megoldás a Windows alapvető része, így bármikor előhozhatjuk. Ennek módját viszont lerövidíthetjük azzal, ha ismerjük a vonatkozó gyorsgombokat. Ezek pedig a Windows jel és a “+” gomb. Ezzel aktiváljuk tehát a nagyítót. A szöveget/képet a “-”, illetve “+” parancsokkal nagyíthatjuk, vehetjük kisebbre, míg kikapcsolni a Windows jel és az Escape megnyomásával tudjuk.

Munkában
©

A nagyító funkcióit a Gépházon belül változatos módokon testre szabhatjuk. Kérhetjük, hogy már a Windowsba való bejelentkezés után induljon el, és ugyanitt beállíthatjuk azt is, mekkora legyen a nagyítási szint. (Ez alapból 200 százalékon van.)

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Veneto tartomány kormányzója: A magyarok nyugodtan foglaljanak szálláshelyet

Veneto tartomány kormányzója: A magyarok nyugodtan foglaljanak szálláshelyet

Hétfő délután érkezik a rossz idő

Hétfő délután érkezik a rossz idő

MIR-19 néven jöhet az orosz koronavírus-gyógyszer

MIR-19 néven jöhet az orosz koronavírus-gyógyszer