szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google újabb lehetőséget ad arra, hogy segítsük az algoritmusát: mostantól kézzel is megjelölhetjük az ismerőseinket a fényképeinken.

A Google mindig is jó volt abban, hogy a Google Fotókba feltöltött képeken szereplő személyeket és háziállatokat automatikusan felismerje, majd profilba rendezze azokat. Persze mint minden ilyen algoritmus, ez sem tökéletes, így a fejlesztőknek köszönhetően szeptember elején már lehetőség nyílt arra, hogy ha a csoportba rendezésénél téved, akkor elmondjuk neki, hogy miben tévedett.

Az Android Police most egy újabb frissítést szúrt ki a szolgáltatásban, ami tovább finomítja a rendszert. Ezek szerint mostantól már nemcsak automatikus lesz az arcfelismerés, de a felhasználó saját maga is megjelölheti, hogy ki látható egy adott felvételen. Ennek köszönhetően azt a hibát is ki lehet majd küszöbölni, amikor a Google nem minden arcot ismert fel a képen, így pedig az osztályozása sem volt tökéletes.

Van azonban egy apró kitétel: minderre csak akkor van lehetőségünk, ha a Google algoritmusa felismeri, hogy van arc a képen, de nem tudja, hogy kicsoda. Ha "nem látja" az illetőt, akkor nem is lehet őt megjelölni a képen. A rendszer leginkább akkor nem veszi észre az arcokat, ha a képen szereplő személy épp elfordult a kamerától, vagy esetleg elmosódott a fotó.

A Google Fotók frissítését már kiadta a cég, fokozatosan teszik elérhetővé mindenki számára, így érdemes lesz időnként ránézni a szolgáltatásra.

Ha érdeklik a Google újdonságai, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fedél nélkül él a legendás punk zenekar egykori frontembere – gyűjtés indult érte

Fedél nélkül él a legendás punk zenekar egykori frontembere – gyűjtés indult érte

Egyre több mindenre emlékszik a Szájer-buli szervezője

Egyre több mindenre emlékszik a Szájer-buli szervezője

15 millió forint a kikiáltási ára egy Apple-1 komputernek

15 millió forint a kikiáltási ára egy Apple-1 komputernek