szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Érdekes kérdéseket vet fel a jövő évi iPhone boimetrikus azonosítása. Az szinte biztos, hogy visszatér a Touch ID (és nem is akárhogyan), de akkor nem válik feleslegessé a Face ID? Mindkét megoldásnak vannak előnyei, hátrányai.

Tajvani ellátási láncok szivárogtatták ki néhány nappal ezelőtt, hogy az Apple egy helyi érintőképernyő-gyártóval tárgyalt, hogy megvitassák a kijelző alá helyezett ujjlenyomat-olvasó használatát a 2020-as iPhone-okban – írja a Phone Arena.

A Bloomberg forrásai is megerősítették, hogy az Apple valóban teszteli a kijelző alatti ujjlenyomat-szkenner bevezetésének lehetőségét, különös tekintettel új kebelbarátja, a Qualcomm által nemrégiben bejelentett ultrahangos megoldásra. A 3D Sonic Max nevű újdonság akár 17-szer nagyobb kijelzőfelület használatát engedi az ujjlenyomat azonosításakor. Hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Azt, hogy jóval egyszerűbbé válik az ujjlenyomat-felismeréssel történő zárolásoldás, miután a kijelző egész alsó felülete használható erre a célra.

©

Felvetődik viszont a kérdés, hogy mi szükség akkor Face ID-ra is, leszámítva, hogy az arcfelismerés az iPhone-okon egyéb célokat is szolgál (pl. memoji), hiszen – mint ahogyan a múltban az már párszor kiderült – ez az azonosítási mód könnyen kijátszható.

A Touch ID visszatérése borítékolható volt (még ha az Apple a Face ID-t is próbálja nyomatni, ahogyan az a lenti promóciós videóból is látszik), azonban egyelőre még nem tudni, hogyan dönt ez ügyben a cupertinói óriás, azaz lemond-e valamelyik biometrikus azonosításról (mint ahogy tette azt már korábban), vagy mindkettő használatát lehetővé teszi, hogy végül a felhasználók mondják ki a döntő szót.

Ha érdeklik az iPhone-os hírek, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha új Mac gépe van, töltse le rá az új VLC lejátszót

Ha új Mac gépe van, töltse le rá az új VLC lejátszót

Kétezer forintért ön is horgolhat üldögélő Bernie Sanders babát

Kétezer forintért ön is horgolhat üldögélő Bernie Sanders babát

Babarczy Eszter: Egyszerre van szükségünk megértésre és keménységre

Babarczy Eszter: Egyszerre van szükségünk megértésre és keménységre