szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A koronavírus-járvány miatt idén csak online gyűlnek össze az Apple fejlesztői, és most már azt is tudni, mikor.

Június 22-én tartja meg idei egyik legfontosabb eseményét az Apple, a Worldwide Developers Conference (WWDC) nevű fejlesztői konferenciát – ezt maga a gyártó közölte, egy igen fontos részlettel együtt: a bő másfél hónap múlva esedékes szeánszra ingyen csatlakozhatnak be a vállalat eszközeire alkalmazásokat készítők. (Az Engadget szerint a belépő durván 1600 dollárba kerülne, plusz ugye a szállás, amit szintén ki kell fizetni.)

Az Apple a koronavírus-járvány miatt döntött úgy, hogy online formában hozza össze fejlesztőit. Erről már hónapokkal korábban döntöttek, azt ugyanakkor még nem lehetett tudni, hogy pontosan mikor szeretnének erre sort keríteni. Az egyébként, hogy a WWDC az interneten lesz megtartva, példa nélküli: a vállalat 1987 óta szervezett eseményét mindig fizikai formában bonyolította az Apple, az ugyanis nem csak az új rendszerfunkciók miatt fontos ez a cégnek: ilyenkor a világszerte élő programozók személyesen is találkozhatnak a másikkal.

©

Az Engadget megjegyzi, hogy a mostani konferencián minden bizonnyal csak a szoftverekre fókuszál majd az Apple, hiszen a vállalat több újdonságát már leleplezte. Az olcsó, kisebb iPhone SE néhány hete lett ismert, a vadonatúj MacBook Prójuk pedig hétfőn. Ettől függetlenül persze előfordulhat, hogy valamilyen új terméket mégis bemutatnak, hiszen volt már erre példa – gondoljunk csak az újabb Mac Próra vagy az iPhone 3GS-re. Ezeket mind itt láthatta meg először a világ és persze az Apple-rajongók.

A fejlesztői konferencia ugyanakkor mégis szoftveres értelemben hozhatja el a legtöbb újdonságot a cég különféle eszközeit használók számára. Ilyen például az új iOS-verzió, vagy a rendszerhez tartozó friss programfunkciók, melyek rendszerint ezen az eseményen mutatkoznak meg. Azzal együtt, hogy pontosan mire és hogyan lehet őket használni. Ha már funkciók: az a hír járja, hogy idén widgetekkel turbózza fel mobil operációs rendszerét az Apple.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Népszava: Megszületett a döntés az Európai Néppárt új működési szabályzatáról

Népszava: Megszületett a döntés az Európai Néppárt új működési szabályzatáról

Majdnem másfél év börtönt kapott a férfi, aki a nyílt utcán rugdosta élettársát Tatabányán

Majdnem másfél év börtönt kapott a férfi, aki a nyílt utcán rugdosta élettársát Tatabányán

Újabb dizájnerdrogok kerültek tiltólistára

Újabb dizájnerdrogok kerültek tiltólistára