szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Apple nyomdokaiba lépve a Samsung is kiad majd saját bankkártyát, ami esetükben virtuális lesz.

Ha már ez a módi, akkor a Samsung sem akar lemaradni: a dél-koreai óriás amerikai üzletága bejelentette, hogy egy ugyancsak amerikai pénzügyi szolgáltatóval, a SoFi-val együttműködésben még a nyáron elindítja virtuális betéti kártyáját. A két vállalat már hosszabb időt töltött együtt, hogy előkészítsenek egy pénzkezelési platformot saját virtuális bankkártyával és készpénzkezelési számlával.

A kezdeményezés a Samsung Pay mobil fizetési platformjának a része, amelyet a dél-koreai óriás még 2015-ben indított el. A Samsung Pay beépített mágneses biztonságos átviteli technológiát (MST) használva teszi lehetővé az érintés nélküli fizetést bizonyos Samsung-telefonok számára.

©

Az Apple tavaly tavasz óta ad ki saját (fizikailag is létező) hitelkártyát, egyelőre az Egyesült Államokban. Idén áprilisban Huawei is bejelentette saját kártyáját, amit Kínában lehet használni. A Google hasonló célú tárgyalásokat folytat neves bankokkal, a keresőcég a kiadások követésére szolgáló eszközt is kínál majd mellé. Ezek után a Samsung nem engedheti meg magának, hogy ne focizzon ő is ezen a pályán. Persze valós pénzügyi okai is lehetnek az elképzelésnek, az okostelefonos értékesítés visszaesett a koronavírus-járvány miatt, egy ilyen kártya viszont megbízható bevételi forrást nyújthatna a Samsungnak.

A virtuális kártya részleteit az elkövetkező hetekben fogják megosztani a világgal. Kiderülhet, milyen régiók férhetnek hozzá a kártyához, illetve hogy milyen költségek járhatnak majd vele. A Samsung újdonságának ütemezése ideálisnak tűnik, elsősorban a koronavírus-járvány okozta digitális váltás és az érintésnélküli technológiák előtérbe kerülése miatt.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: És bízva bízzál

Marabu Féknyúz: És bízva bízzál

A főváros teszteket oszt szét a kerületek között az iskolanyitás előtt

A főváros teszteket oszt szét a kerületek között az iskolanyitás előtt

Annak is jár az uniós védettségi igazolvány, akit kínai vagy orosz vakcinával oltottak

Annak is jár az uniós védettségi igazolvány, akit kínai vagy orosz vakcinával oltottak